X

Ali Khamenei: ‘Iranul îi va da o palmă Americii!’

Iranul îi va da o palmă şi va învinge America învingând sancţiunile economice, a declarat liderul suprem Ali Khamenei într-un discurs difuzat de televiziunea de stat joi, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Khameini a susţinut acest discurs în faţa a mii de membri ai miliţiei Basij şi lideri din eşalonul superior al Gardienilor revoluţiei adunaţi pe un stadion din Teheran.

Citeşte şi: Elena Udrea şi Alina Bică au fost ARESTATE în Costa Rica

Poporul iranian se confruntă cu o perioadă delicată din cauza presiunii SUA şi a problemelor economice, a mai spus Khamenei.

Tensiunile dintre Iran şi SUA s-au înrăutăţit după ce preşedintele american Donald Trump s-a retras dintr-un acord multilateral privind dosarul nuclear iranian în luna mai şi a impus din nou sancţiuni.

“Situaţia naţiunii, regiunii şi a lumii este delicată, în special pentru noi, poporul iranian”, a spus Khamenei.

“Delicată în sensul că pe de o parte avem strigătele politicienilor şi puterilor arogante din America imperialistă… iar pe de alta problemele economice ale naţiunii şi dificultatea traiului zilnic pentru o mare parte a oamenilor săraci din ţară”, a adăugat liderul suprem iranian.

Citeşte şi: Schimb de focuri în Carolina de Sud: Un poliţist a fost ucis şi alţi patru au fost răniţi de gloanţe – VIDEO

Rialul iranian s-a devalorizat cu aproximativ 75% de la începutul anului 2018. În acelaşi timp, oficiali americani au anunţat că noile sancţiuni care vizează sectorul petrolier iranian vor fi impuse începând cu 4 noiembrie.

Iranul trebuie să-i dea o palmă Americii şi să o învingă învingând sancţiunile, a mai spus Khamenei în discurs.

“Prin bunătatea lui Dumnezeu vom învinge sancţiunile şi învingerea sancţiunilor este învingerea Americii”, a afirmat liderul suprem. “Iar America trebuie să primească o altă palmă de la poporul iranian prin învingerea sancţiunilor”, a subliniat el. 

Tags: Ali KhameneiIransanctiuniSUA
Categorii: Sinteze