Alianţă în cadrul dreptei din Israel, în vederea alegerilor parlamentare

Publicat:

Încă un partid din Israel s-a alăturat unei alianţe a dreptei radicale, care va prezenta o listă comună la alegerile parlamentare din 2 martie, semnalează AFP, scrie agerpres.

Miercuri, înainte de miezul nopţii – termenul limită pentru înscrierea listelor la comisia electorală – Căminul Evreiesc, partid religios de dreapta condus de ministrul educaţiei, Rafi Peretz, s-a alăturat uniunii anunţate marţi de Noua Dreaptă a ministrului apărării, Naftali Bennett, şi de Uniunea Naţională a ministrului transporturilor, Bezalel Smotrich. S-a refăcut astfel alianţa care a obţinut şapte din cele 120 de locuri în Knesset (parlamentul israelian) la alegerile precedente.


Citește și : Ucraina cere ajutorul FBI în investigaţia unui presupus atac cibernetic comis de hackerii ruşi

Cele trei formaţiuni vor candida sub denumirea Yamina (Către Dreapta), în cadrul unui bloc mai radical decât partidul Likud al premierului Benjamin Netanyahu. Acesta contează pe sprijinul lor şi al ultraortodocşilor pentru formarea unei coaliţii după alegeri, arată AFP.

După scrutinurile din aprilie şi septembrie anul trecut, nici Netanyahu, nici adversarii săi de centru din alianţa Albastru-Alb din jurul generalului în retragere Benny Gantz nu au reuşit să alcătuiască o majoritate parlamentară.

Citește și : Producţia de uraniu îmbogățit a Iranului este mai mare acum decât cea produsă înainte de acordul nuclear (Rouhani)

Forţa Evreiască, de extremă dreaptă, care nu a atins în septembrie pragul de reprezentare de 3,52%, se va prezenta din nou separat în faţa alegătorilor. Bennett a refuzat să intre într-o coaliţie cu acest partid – considerat de unii “rasist”, potrivit AFP – deoarece nu a fost de acord cu susţinerea lui Baruch Goldstein, evreul care a masacrat credincioşi musulmani la Hebron, în 1994.

În stânga spectrului electoral, s-a anunţat luni o alianţă a două partide mici, care speră să blocheze accesul lui Netanyahu la un nou mandat. După decizia acestora, s-au înmulţit apelurile către unitatea dreptei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.