X

Aliaţii salută ‘decizia corectă’ a Germaniei privind tancurile Leopard pentru Ucraina

După ce guvernul de la Berlin a anunţat oficial, miercuri, prin purtătorul de cuvânt Steffen Heberstreit, că va trimite Ucrainei tancuri Leopard 2 şi va permite şi altor ţări să reexporte blindatele respective către Kiev, Reuters a consemnat reacţiile internaţionale, potrivit agerpres.  

Agenţia reaminteşte că Rusia consideră livrările de armament pentru ucraineni o dovadă că Occidentul escaladează războiul.

Citește și : Armata ucraineană recunoaşte în cele din urmă că A PIERDUT Soledar

Premierul britanic Rishi Sunak a apreciat decizia Germaniei. “Decizia corectă a Aliaţilor din NATO şi a prietenilor de a trimite tancuri Ucrainei. Alături de Challenger 2, acestea vor întări puterea de foc defensivă a Ucrainei. Împreună, accelerăm eforturile de a ne asigura că Ucraina câştigă acest război şi asigură o pace durabilă”, a scris el pe Twitter.

Şi preşedinţia franceză a primit cu satisfacţie anunţul. “Franţa salută decizia Berlinului, care extinde şi amplifică sprijinul acordat prin livrarea de AMX10 RC”, arată un comunicat al Palatului Elysee care menţionează vehiculele uşoare de luptă, de fabricaţie franceză, pe care Parisul intenţionează să le trimită Ucrainei.

Citește și : Germania APROBĂ livrările de tancuri Leopard pentru Ucraina

Premierul polonez Mateusz Morawiecki i-a mulţumit cancelarului german Olaf Scholz printr-un mesaj pe Twitter: “Mulţumesc, @Bundeskanzler Olaf Scholz. Decizia de a trimite Leopard Ucrainei este un pas mare către oprirea Rusiei”.

 

Tags: berlinkievleopardrazboirusiaSteffen Heberstreit
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina