Alimentarea cu curent electric în Kabul şi în 11 provincii afgane a fost întreruptă în urma unor atacuri

Publicat:

Alimentarea cu curent electric în capitala afgană Kabul şi în alte 11 provincii a fost întreruptă după ce trei stâlpi de electricitate au fost aruncaţi în aer cu dispozitivi explozibili în provincia Baghlan, nordul Afganistanului, relatează dpa, potrivit agerpres.

Stâlpii care erau alimentaţi cu curent electric din Tadjikistan au fost aruncaţi în aer duminică dimineaţa în zona Mirza Hassan Tal din Baghlan, a anunţat furnizorul naţional de energie electrică, Breshna, potrivit unui comunicat.


Citește și : Preţurile petrolului ar putea creşte cu 10 dolari pe baril după atacurile cu drone din Arabia Saudită

O linie electrică care se alimentează cu electricitate din Uzbekistan a fost de asemenea avariată din cauza luptelor în zona Dand-e Shahabuddin din aceeaşi provincie, a adăugat Breshna.

Locuitorii din Kabul s-au confruntat cu întreruperi ale alimentării cu energie după distrugerea celor trei stâlpi de electricitate duminică dimineaţa.

”Lucrările de reconectare a liniilor electrice vor începe imediat în urma îmbunătăţirii situaţiei securităţii în zonă”, se arată în comunicat.

Potrivit Breshna, elementele anti-guvernamentale sunt responsabile de distrugerea stâlpilor, fără a menţionat un anumit grup.

Citește și : Candidatul Belgiei la Comisia Europeană, acuzat de corupţie

Talibanii sunt foarte activi în provincie, dar nu au reacţionat cu privire la acest incident până acum.

Luptele dintre forţele de securitate talibane şi forţele de securitate afgane precum şi distrugerea liniilor electrice cu explozibili au cauzat întreruperea alimentării cu curent electric de câteva ori în acest an în capitala afgană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.