X

Alina Kabaeva, presupusa amantă a lui Vladimir Putin, inclusă în pachetul UE de sancţiuni (surse)

Alina Kabaeva, care ar fi avut o legătură romantică cu preşedintele rus Vladimir Putin, este inclusă în cel de-al şaselea pachet de sancţiuni propus al Uniunii Europene împotriva Rusiei din cauza invaziei sale în Ucraina, potrivit două surse diplomatice europene, scrie CNN , scrie news.ro

UE nu a semnat oficial proiectul de propunere. “Discuţiile au loc. Nu este o bucată de tort, dar trebuie să aşteptăm şi să vedem”, a declarat una dintre sursele diplomatice pentru CNN vineri dimineaţă.

Citește și : Jumătate din teritoriul Ucrainei este contaminat în prezent cu mine sau proiectile neexplodate (Kiev)

Kabaeva, campioană olimpică de gimnastică aerobică, care s-a născut în 1983, a fost legată pentru prima dată de Putin în urmă cu mai bine de un deceniu. Putin, care este divorţat, a negat o relaţie cu ea.

Kabaeva şi Putin s-ar fi cunoscut când ea era o tânără gimnastă, care a câştigat mai multe medalii pe plan intern, la competiţii europene şi la Jocurile Olimpice. Ea a primit medalia de aur pentru gimnastică ritmică la Jocurile de la Atena în 2004.

În aprilie, The Wall Street Journal a scris că oficialii americani au dezbătut dacă să o sancţioneze sau nu pe Kabaeva, cu îngrijorarea că o astfel de mişcare ar putea creşte şi mai mult tensiunile, deoarece ar putea fi o lovitură personală extremă pentru Putin.

Citește și : Ucraina şi Rusia au efectuat un nou schimb de prizonieri

De asemenea, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Chiril, se numără printre persoanele care sunt incluse în cea de-a şasea rundă de sancţiuni UE propusă, potrivit informaţiilor de la două surse care au văzut documentele integrale.

Tags: Alina KabaevasanctiuniucrainaUEVladimir Putin
Categorii: Diaspora