X

Aliona Nesterov a fost exclusă din componența CSP

Aliona Nesterov a fost exclusă din componența CSP

Membra CSP, Aliona Nesterov, a fost exclusă din componența Consiliului Superior al Procurorilor la desfăsurarea concursului pentru selectarea candidatului pentru funcția de Procuror General. Decizia a fost luată în cadrul ședinței CSP de astăzi, 22 februarie, după ce unul dintre candidați a depus o cerere de recuzare în privința acesteia.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina – Stiripesurse.md

„CSP respinge cererea de recuzare în privința președintelui Consiliului, Dumitru Obadă ca fiind neîntemeiată şi admite solicitarea domnului Igor Demciucin în privința membrei CSP, Aliona Nesterov.

Aliona Nesterov a fost exclusă din componența CSP

„Se exclude din componența CSP la desfăsurarea concursului pentru selectarea candidatului pentru funcția de Procuror General”, a declarat Dumitru Obadă, președintele CSP.

Igor Demciucin, unul dintre cei 4 candidați la șefia PG, a cerut recuzarea președintelui CSP, Dumitru Obadă, dar și a Alionei Nesterov, membra CSP, de la examinarea dosarelor și inervievarea candidaților. Se întâmplă după ce Consiliul a respins cererea acestuia de a amâna proba interviului, programată pentru ziua de astăzi, primul acuzând membrii CSP că ar fi în relații apropiate cu doi dintre concursanți.

 

 

 

 

 

Tags: Aliona NesterovConsiliului Superior al Procurorilor (CSP)Dumitru ObadăIgor Demciucin
Justiţie