X

Aliona Strîmbeanu, directoarea ansamblului „Joc”, a fost concediată

Aliona Strîmbeanu, directoarea ansamblului „Joc”, a fost concediată

Aliona Strîmbeanu, directoarea ansamblului „Joc”, a fost concediată. Liuba Lupașenco, responsabila de comunicare a Ministerului Culturii a anunțat această decizie pentru agora.md.

Potrivit unei anchete efectuate de Ministerul Culturii a fost luată decizia de demitere a directoarei „Joc” Aliona Strîmbeanu.

Motivul demiterii conform anchetei sunt imaginile video apărute în spațiul public în care ar fi fost identificați mai mulți dansatori ai ansamblului Național „Joc”, care dansează la un eveniment privat, la Sankt-Petersburg, împreună cu oligarhul fugar Ilan Șor, bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul, dar și deputata Marina Tauber.

Baletul Național „Joc” a negat faptul că ar fi primit vreo solicitare privind delegarea membrilor săi pentru prestația artistică de la Sankt-Petersburg. Reprezentanții ansamblului au explicat că, în acea perioadă, dansatorii observați în filmulețele publicate pe rețele erau în concediu din cont propriu.

Ulterior, la data de 14 iunie directoarea ansamblului, Aliona Strîmbeanu, a fost suspendată din funcție, fiind înlocuită temporar cu dirijorul orchestrei, Marin Gheras.

Tags: a fost concediatăAliona Strîmbeanudirectoarea ansamblului „Joc”
Categorii: PoliticăȘtirile zilei