Alla Pugaciova, inclusă pe lista „agenților străini” din Federația Rusă

Publicat:

Alla Pugaciova, inclusă pe lista „agenților străini” din Federația Rusă

Cântăreața rusă Alla Pugaciova ar putea primi statutul de „agent străin” în Federația Rusă. Șeful Proiectului federal pentru securitate și anticorupție, Vitali Borodin, a anunțat că a primit un răspuns din partea Procuraturii Generale la cererea sa de recunoaștere a Allei Pugaciova drept agent străin. Procuratura va cere Ministerului Justiției să lanseze procedura corespunzătoare, scrie Kommersant.

„Am primit un răspuns din partea Procuraturii Generale a Federației Ruse la solicitarea mea. Procedura de recunoaștere a Allei Pugaciova ca agent străin a fost demarată. Procuratura va cere Ministerului Justiției din Federația Rusă să o recunoască pe Pugaciova ca agent străin. Sper că autoritățile de reglementare vor pune capăt acestei chestiuni”, a scris Borodin pe Telegram.


Alla Pugaciova și soțul ei Maxim Galkin (declarat deja agent străin) au plecat în Israel în primăvara anului 2022.

Cântăreața s-a pronunțat în mod repetat în mod public împotriva războiului Rusiei în Ucraina.

Printre altele, Alla Pugaciova a cerut încetarea „deceselor băieților noștri pentru scopuri iluzorii care fac din țara noastră o paria și împovărează viețile cetățenilor săi”.

Ulterior, ea a transmis un nou mesaj dur împotriva războiului, afirmând că persoanele care o critică din cauza poziției sale față de acesta sunt „sclavi”.

„Dumnezeule! Ce binecuvântare să fiu urâtă de acei oameni pe care întotdeauna nu i-am putut suporta. Dacă le-ar plăcea de mine, ar însemna că am cântat și am trăit degeaba. Motivul este clar. Lasă-i să scrâșnească din dinți”, a scris ea într-o postare făcută pe contul său de Instagram.

„AU FOST IOBAGI, AU DEVENIT SCLAVI”, a subliniat ea cu majuscule în încheierea mesajului. Nu este clar dacă mesajul acesteia a fost adresat cuiva anume, ea fiind atacată de mai mulți oficiali și artiști ruși după ce a denunțat războiul din Ucraina.

În septembrie 2022, Ministerul Justiției l-a adăugat pe Maxim Galkin în registrul agenților străini.

După aceasta, Pugaciova a cerut și ea să fie inclusă în acest registru, deoarece „este solidară cu soțul ei”.

În decembrie 2023, s-a aflat însă că autoritățile nu au inițiat proceduri penale împotriva cântăreței și a soțului ei în temeiul articolului privind discreditarea armatei ruse.

În februarie, politicianul Dmitri Gusev a cerut Ministerului Afacerilor Interne să verifice dacă casa artistei ar putea fi confiscată, în conformitate cu noua lege privind proprietatea agenților străini.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie Într-un discurs incoerent susţinut joi seară la Convenţia republicană,...

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri Actorul Johnny Depp a recurs la iconografia cărţilor de tarot pentru...

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie Vaticanul a publicat vineri programul călătoriei papei Francisc în Luxemburg şi Belgia...

Operațiune-mamut în peste 20 de ţări europene, inclusiv România: Sute de milioane de euro în obiecte e artă furate, recuperate

Operațiune-mamut în peste 20 de ţări europene, inclusiv România: Sute de milioane de euro în obiecte e artă furate, recuperate Amfore, obiecte din aur, picturi:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.