Almazbek Atambaiev pregătea o lovitură de stat în Kîrgîzstan

Publicat:

Fostul preşedinte kîrgîz, Almazbek Atambaiev – acuzat de corupţie şi plasat în arest de săptămâna trecută după reţinerea sa în forţă de către trupele speciale, după un schimb de focuri cu gărzile sale de corp – pregătea o lovitură de stat, a afirmat marţi şeful serviciilor de securitate din această ţară din Asia Centrală, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

‘Intenţia sa a fost o lovitură de stat. O spun asta oficial’, a declarat Orozbek Olumbaiev, şeful Serviciului naţional de securitate din Kîrgîzstan (GKNB), în cursul unei conferinţe de presă la Bişkek.


Citeşte şi: Un polițist rus lovește cu cruzime o protestatară deja reținută (VIDEO). Imaginile i-au determinat pe superiori să deschidă o anchetă!

Almazbek Atambaiev, şef de stat între 2011 şi 2017, a fost plasat vineri în arest preventiv până în 26 august, după două asalturi ale forţelor speciale asupra reşedinţei sale, marcate de violenţă şi care s-au încheiat cu arestarea sa spectaculoasă.

La operaţiunea de reţinere a fostului preşedinte au fost mobilizaţi aproape 2.000 de poliţişti, între care ministrul de interne în persoană, în timpul schimbului de focuri un membru al trupelor speciale fiind ucis, iar alţi 100 au fost răniţi.

Citeşte şi: Majoritatea britanicilor vor un Brexit ‘prin orice mijloace’ (sondaj)

Acuzat iniţial de corupţie, Atambaiev a denunţat aceste acuzaţii drept ‘absurde’ şi a apreciat că este victima unui conflict personal cu succesorul şi rivalul său, preşedintele actual Sooronbai Jeenbekov. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.