Alpinista nepaleză Phunjo Lama a doborât recordul feminin pentru cea mai rapidă ascensiune pe Everest

Publicat:

Alpinista nepaleză Phunjo Lama a doborât recordul feminin pentru cea mai rapidă ascensiune pe Everest

Alpinista nepaleză Phunjo Lama a ajuns joi pe vârful Everest în 14 ore şi 31 de minute, doborând recordul feminin pentru cea mai rapidă ascensiune pe culmea celui mai înalt munte din lume, a anunţat un oficial nepalez din domeniul turismului, citat de AFP.

“Ea a pornit la 15:52, pe 22 mai, şi a ajuns pe vârf la 06:23 pe 23 mai”, a declarat pentru AFP Khim Lal Gautam, şeful biroului local de turism din tabăra de bază, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: 3.000 de deţinuţi din Ucraina sunt gata să plece pe front

Phunjo Lama, în vârstă de circa 30 de ani, a depăşit cu 11 ore recordul precedent din 2021. Ea şi-a depăşit astfel propriul record.

La începutul acestei luni, în timp ce se afla încă în tabăra de bază de pe Everest, ea a declarat într-o postare pe Facebook că era “sigură în proporţie de 100%” că va ajunge pe vârful “Zeiţei Mamă”.

În 2018, Phunjo Lama a doborât recordul pentru cea mai rapidă ascensiune realizată de o femeie pe Everest, escaladând vârful în 39 de ore şi şase minute.

Citește și: Adrian Băluțel: PSRM încearcă să limiteze accesul diasporei la vot

Acest record a fost ulterior doborât în 2021 de Ada Tsang Yin-hung, din Hong Kong, care a ajuns pe vârf în 25 de ore şi 50 de minute.

Alpinistul nepalez Lhakpa Gelu Sherpa deţine recordul masculin pentru cea mai rapidă ascensiune pe vârful Everest, în 10 ore şi 56 de minute, pe care l-a stabilit în 2003.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.