Alpiniştii ignoră focarul de COVID şi continuă escaladarea Everestului

Publicat:

Un oficial al guvernului nepalez a declarat luni că numeroşi alpinişti străini continuă să escaladeze Everestul în pofida relatărilor despre un focar de COVID-19 în tabăra de bază a celui mai înalt vârf din lume, informează Reuters, potrivit agerpres.

În aprilie, un alpinist norvegian a fost evacuat din tabăra de bază de muntelui de 8.848,86 metri şi transportat cu elicopterul la Kathmandu unde a fost testat pozitiv pentru COVID-19.


Citește și: Tragedie în Italia: O cabină de teleferic S-A PRĂBUŞIT (VIDEO)! 14 oameni au murit!

Lukas Furtenbach de la compania austriacă Austrian Furtenbach Adventures şi-a evacuat echipa de pe Everest în această lună explicând că a existat o creştere accentuată a cazurilor de COVID-19 în tabăra de bază.

“Până în prezent sunt aproximativ o sută de cazuri confirmate la tabără de bază de pe Everest, certificate de medici, de spitale, de companiile de asigurări, de liderii de expediţii, de piloţii elicopterelor care îi transportă de acolo şi, bineînţeles, de alpiniştii înşişi”, a declarat Furtenbach luni pentru Reuters TV.

Cu toate acestea, Mira Acharya, directoare în cadrul Departamentului de Turism din Nepal, a subliniat că guvernul nu a primit nicio notificare cu privire la un focar COVID-19 în tabăra de bază de pe Everest şi că expediţiile continuă în cadrul sezonului de alpinism care se încheie săptămâna viitoare.

Întrebată despre cele o sută de cazuri menţionate de Furtenbach, ea a precizat că departamentul nu a primit nicio relatare despre acestea. “Nu există panică printre alpiniştii de acolo”, a adăugat Acharya, care a vizitat tabăra de bază luna aceasta.

Duminică, circa 180 de alpinişti străini şi ghizii lor au ajuns pe Everest, iar mulţi urmează să-l escaladeze în această săptămână, a precizat ea.

Citește și: Pasagerii avionului deturnat în Belarus povestesc ARESTAREA lui Roman Protasevici

Nepalul, care obţine anual milioane de dolari din alpinism, a emis 408 de permise de escaladare a Everestului pentru sezonul de alpinism aprilie-mai din acest an, după închiderea accesului pe munte anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.

Duminică, Nepalul a raportat 513.241 de cazuri de COVID-19 şi 6.346 decese asociate acestei boli de la începutul pandemiei, potrivit datelor guvernului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.