X

Alte patru poduri rutiere vor fi construite peste râul Prut

Alte patru poduri rutiere vor fi construite peste râul Prut

Veste bună! Agenția Națională pentru Achiziții Publice din România a validat documentația de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru alte patru poduri rutiere peste Prut.

Este vorba de:
☑️ Costești – Stânca ;
☑️ Leova – Bumbăta ;
☑️ Pod nou Leca – Fălciu ;
☑️ Pod nou Barboieni – Răducăneni;

De asemenea, continuă licitația pentru podul la nivel de autostradă care se va construi peste Prut, Ungheni – Ungheni. Noul termen pentru depunerea ofertelor a fost stabilit la 31 ianuarie.

Citește și Anatol Țăranu: Datorită guvernărilor anterioare, societatea noastră continuă să fie divizată categoric

Principalele caracteristici prevăzute sunt: 

-2 61,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare 

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă 

– 1 km lungime traseu 

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură  

Durata contractului este de 24 luni, din care 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile. 

Împreună cu celelalte poduri de la Giurgiulești (MD) – Galați (RO) (deja reabilitat), Leușeni (MD) – Albița (RO), Sculeni (MD) – Sculeni (RO), Cahul (MD) – Oancea (RO), vom asigura interconectivitatea cu România și nemijlocit cu Uniunea Europeană. 

Podurile vor aduce mai multă siguranță și fluidizare a traficului pentru camioanele noastre  sau cele care tranzitează Republica Moldova, va crește comerțul și va integra și mai mult Republica Moldova în Rețeaua de Drumuri Europene TEN-T. 

Construcția celor nouă poduri peste Prut este una din prioritățile strategice din Planul Reconstrucției Infrastructurii Moldovei 5+  și în 2024 vom continua să mergem înainte și să construim poduri care unesc”, a spus Spînu. 

Tags: drumuripodrâul Prut
Social