X

Alți 18 cetățeni ai R.Moldova, evacuați cu succes din Liban

Alți 18 cetățeni ai R.Moldova, evacuați cu succes din Liban

Alți 18 cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați cu succes din Republica Libaneză și au sosit în siguranță pe aeroportul din Belgrad, Serbia, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, din grupul de cetățeni evacuați fac parte în special femei, copii, persoane cu probleme medicale și alte categorii aflate în zona de risc maxim, potrivit moldova1.md.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Evacuarea a fost posibilă grație eforturilor complexe ale Ministerului Afacerilor Externe și altor parteneri instituționali – membri ai Celulei de criză MAE, ale misiunilor noastre diplomatice din Turcia, acreditată pentru Republica Libaneză, precum și cea de la București, acreditată prin cumul în Serbia, datorită sprijinului autorităților sârbe și al OIM.

Menționăm că cetățenii moldoveni se află momentan într-o locație sigură și vor repatriați miercuri, 9 octombrie, în Republica Moldova.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

Totodată, MAE informează că pregătește evacuarea din Liban a altor 10 cetățeni, care au solicitat asistența autorităților.

Amintim că pe 2 octombrie, unsprezece cetățeni ai Republicii Moldova, printre ei mame cu copii, au fost evacuați din Liban.

Tags: BelgradLibanMoldovaserbia
Știrile zilei