X

Alunecare de teren asupra unei mine de jad în Myanmar – cel puţin 13 morţi

Cel puţin 13 persoane au murit într-o alunecare de teren, survenită duminică în Myanmar asupra unei mine de jad din Kachin, au anunţat autorităţile birmaneze citate de AFP, scrie agerpres.

Alunecările de teren deasupra minelor de jad provoacă în fiecare de an zeci de victime în această regiune muntoasă din statul Kachin, de la graniţa cu China şi India, mai ales în sezonul ploilor.

Citește și : Atac armat la o petrecere la New York – Cel puțin o persoană a murit

Incidentul s-a petrecut duminică în cantonul Hpakant, au precizat pompierii pe contul lor de Facebook.

“Am recuperat doi oameni răniţi şi 13 cadavre”, au informat ei.

Un poliţist a declarat AFP, că alunecarea de teren a provocat prăbuşirea plafonului minei, unde se aflau încăperile lucrătorilor, deasupra celor care dormeau în interior. Ploi puternice s-au abătut asupra regiunii întreaga săptămână.

O nouă reglementare prevede în principiu suspendarea operaţiunilor în mină în anotimpul ploilor, care durează din iulie până în septembrie. Totuşi minerii rămân în incintă unde au camere de dormit.

Citește și : Pelosi îl acuză pe Trump de atacuri rasiste asupra unui membru al Congresului

Cantonul izolat Hpakant este sufletul industriei de jad din Myanmar – primul producător mondial de această piatră semipreţioasă, foarte apreciată în China vecină. Dar condiţiile de extracţie sunt anevoioasă, iar accidentele sunt frecvente.

În aprilie anul acesta, o uriaşă alunecare de teren a provocat cel puţin 54 de morţi, potrivit ultimului bilanţ.

Tags: alunecare de terenChinaIndiajadKachinMyanmar
Categorii: Știrile zilei