Alunecare de teren în Uganda: cel puţin 31 de oameni au fost înghiţiţi de pământ

Publicat:

Cel puţin 31 persoane şi-au pierdut viaţa după ce mai multe locuinţe au fost acoperite cu pământ în urma unei alunecări de teren produsă pe versanţii muntelui Elgon din estul Ugandei, a indicat vineri un reprezentant guvernamental, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Alunecările de teren au afectat joi seara o aşezare de mici dimensiuni situată la poalele muntelui, a declarat Martin Owor, comisar în cadrul serviciului de gestionare şi intervenţie în caz de dezastru.


Citeşte şi: Un avion de pasageri indian a lovit la decolare zidul unui aeroport – FOTO/VIDEO

Zona, aflată în apropierea frontierei dintre Uganda şi Kenya, este predispusă la alunecări de teren şi a mai fost afectată în ultimii ani de accidente similare.

Ploile torenţiale au dislocat bolovani masivi şi noroi de pe pantele masivului, care s-au prăvălit peste numeroase case din Bukalasi, districtul Bududa.

Citeşte şi: Regatul Unit legalizează canabisul medicinal

Bilanţul anterior indica 17 persoane decedate, însă ”numărul acestora ar putea creşte”, după cum a declarat joi pentru DPA purtătorul de cuvânt al poliţiei, Patrick Onyango.

Eforturile de salvare au fost îngreunate de ploile neîntrerupte, care au blocat drumurile şi au făcut zona inaccesibilă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Una dintre cele mai populare cântăreţe din Grecia a suferit un accident vascular cerebral în timpul unui concert

Una dintre cele mai populare cântăreţe din Grecia a suferit un accident vascular cerebral în timpul unui concert Una dintre cele mai populare cântăreţe din...

Germania, pregătită să devină ‘un pilon central’ al apărării europene

Germania, pregătită să devină 'un pilon central' al apărării europene Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat joi, la Vilnius, că ţara sa este...

Google începe să îi avertizeze pe utilizatori despre recenziile false de pe Maps

Google începe să îi avertizeze pe utilizatori despre recenziile false de pe Maps  Google introduce avertismente pentru locurile cu recenzii false, o noutate binevenită pentru...

Melania Trump a vorbit despre tentativele de asasinat asupra soțului ei

Melania Trump a vorbit despre tentativele de asasinat asupra soțului ei Melania Trump a discutat despre tentativele de asasinat asupra soțului său, într-un interviu rar,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.