X

Alunecare de teren în Uganda: cel puţin 31 de oameni au fost înghiţiţi de pământ

Cel puţin 31 persoane şi-au pierdut viaţa după ce mai multe locuinţe au fost acoperite cu pământ în urma unei alunecări de teren produsă pe versanţii muntelui Elgon din estul Ugandei, a indicat vineri un reprezentant guvernamental, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Alunecările de teren au afectat joi seara o aşezare de mici dimensiuni situată la poalele muntelui, a declarat Martin Owor, comisar în cadrul serviciului de gestionare şi intervenţie în caz de dezastru.

Citeşte şi: Un avion de pasageri indian a lovit la decolare zidul unui aeroport – FOTO/VIDEO

Zona, aflată în apropierea frontierei dintre Uganda şi Kenya, este predispusă la alunecări de teren şi a mai fost afectată în ultimii ani de accidente similare.

Ploile torenţiale au dislocat bolovani masivi şi noroi de pe pantele masivului, care s-au prăvălit peste numeroase case din Bukalasi, districtul Bududa.


Citeşte şi: Regatul Unit legalizează canabisul medicinal

Bilanţul anterior indica 17 persoane decedate, însă ”numărul acestora ar putea creşte”, după cum a declarat joi pentru DPA purtătorul de cuvânt al poliţiei, Patrick Onyango.

Eforturile de salvare au fost îngreunate de ploile neîntrerupte, care au blocat drumurile şi au făcut zona inaccesibilă.

Tags: alunecare de terenBukalasidistrictul Bududamuntele ElgonUganda
Categorii: Știrile zilei