Alunecările de teren la Bălți, provocate din cauza unor scurgeri subterane de apă

Publicat:

Alunecările de teren la Bălți, provocate din cauza unor scurgeri subterane de apă

Fuge pământul la Bălţi. O bucată de teren de pe strada Sfântul Nicolae a luat-o la vale, din cauza unor scurgeri subterane de apă. Comisia pentru Situații Excepționale Bălți a instituit stare de urgență. Familiile care locuiesc în zona afectată de alunecări au fost evacuate, iar traficul suspendat.

Secvenţele cu alunecarea de teren de pe strada Sfântul Nicolae din Bălţi au fost publicate pe internet. Totul s-a întâmplat aseară, în urma unor lucrări de reparație la apeduct, efectuate de Întreprinderea municipală “Regia Apă-Canal Bălți”. Locuitorii din zona afectată au fost evacuaţi. Printre ei şi Maria Chiriac. Împreună cu cei patru copii, a fost nevoită să se cazeze într-un hotel, potrivit tvrmoldova.md.


Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

MARIA CHIRIAC, locuitoare: „Vă imaginaţi, cu patru copii, să stai aşa la risc, mai ales pe timp de noapte. O să mergem la hotel în seara aceasta, după aia vedem cum procedăm”.

Toate serviciile locale s-au mobilizat pentru a preveni extinderea alunecărilor.

ALEXANDR PETKOV, primarul municipiului Bălţi: „Potrivit datelor preliminare, totul s-a întâmplat din cauza sistemului de apeduct defect. Două case sunt în pericol, e grav. Familiile care locuiesc în aceste blocuri au mulţi copii, au fost deja evacuate şi repartizate temporar în alte locuinţe”.

Responsabilii de la Întreprinderea Apă-Canal Bălţi susţin că efectuau lucrări de reparaţie la apeduct, iar scurgerea de apă s-a produs în timp ce înlocuiau o ţeavă. Cinci blocuri de locuinţe şi case particulare rămân în continuare fără apă.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

VITALIE CALININ, şef secţia tehnică, Întreprinderea Apă Canal Bălţi: „În perspectivă vom renova tot tronsonul de apeduct.Deranjamente tehnice în sectorul dat nu sunt atât de dese ca să poţi evalua în perspectivă că va avea loc alunecare de teren. Asta s-a primit spontan. Posibil şi structura drumului cum a fost construită”.

Circulaţie de pe strada Sfântul Nicolae a fost suspendată, iar locuitorii din Bălţi sunt îndemnaţi să evite deplasarea pe această adresă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taylor Swift a câștigat 7 premii MTV și a devenit cel mai premiat artist din istoria evenimentului

Taylor Swift a câștigat 7 premii MTV și a devenit cel mai premiat artist din istoria evenimentului Taylor Swift a câștigat șapte premii MTV și...

Scandalul de la ‘Gările Auto Moderne’ ia amploare. APP, acuzată de preluarea abuzivă a sediului

Scandalul de la 'Gările Auto Moderne' ia amploare. APP, acuzată de preluarea abuzivă a sediului Reprezentanții companiei „Gările Auto Moderne" au depus o plângere la...

Fermierii români vor primi mai mulți bani în avans în această toamnă

Fermierii români vor primi mai mulți bani în avans în această toamnă Pentru plățile directe, fermierii vor primi în avans 70% din banii de la...

Zelenski confirmă că armata rusă a lansat o contraofensivă în Kursk

Zelenski confirmă că armata rusă a lansat o contraofensivă în Kursk Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că armata rusă a lansat o contraofensivă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.