Am fost răbdători cu cei nevaccinați. Nu ne mai putem permite asta

Publicat:

Varianta Delta înseamnă că trebuie să convingem mai mulţi oameni să se vaccineze

S-ar putea să fim în sfârșit la un moment decisiv în atitudinea americanilor față de cei care refuză vaccinurile – așa cum se reflectă în limba noastră.


„Ezitarea vaccinării” descrie o atitudine în termeni aproape simpatici. O nouă frază, cu toate acestea, „nevaccinat”, a început să apară în știri și discursuri politice într-un număr dramatic mai mare, pe cale să devină varianta lingvistică dominantă. Descrie un fel de persoană și, în zilele noastre, are conotații negative: cei nevaccinați se îmbolnăvesc unii pe alții, iar ceilalți dintre noi ne îmbolnăvim, ridică spectrul închiderilor și închiderilor de afaceri și amenință revenirea în siguranță a copiilor noștri la școală.

Cu doar două luni în urmă, pe 4 iulie, sărbătoream cu toții independența noastră tot mai mare față de frica și restricțiile pandemiei. Trei săptămâni mai târziu, odată cu creșterea bruscă a infecțiilor, spitalizărilor și deceselor în cea mai mare parte a țării, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au oferit multor americani ‘biciuire’ epidemiologică cu noua sa recomandare că și adulții vaccinați trebuie să poarte din nou masca sanitară în interior.

Recomandarea CDC slab trimisă a luat foc din mai multe motive. Unul – care, paradoxal, ar fi putut ajuta la stimularea schimbării atitudinilor față de cei nevaccinați – a fost întrebarea dacă datele științifice au susținut într-adevăr reglementarea comportamentului oamenilor care au ascultat de știință, mai degrabă decât al celor care nu au făcut asta. Liniile directoare au revenit la ziua din clasa a cincea, când profesorul respectiv a pedepsit întreaga clasă, deoarece unii copii din spatele clasei nu erau cuminţi. În esență, CDC restricționa libertatea celor dintre noi care ne-am dat pe noi înșine, familiilor noastre și țării noastre, mai degrabă decât restricționarea comportamentului multora dintre aceiași oameni care neagă rezultatele alegerilor din 2020 și ale schimbărilor climatice.

Când CDC a furnizat dovezile din spatele noii sale recomandări – că varianta delta se răspândea în rândul persoanelor nevaccinate la ritmul varicelei și că acele cazuri „rare” de descoperire în rândul persoanelor vaccinate ar putea să nu fie atât de rare – națiunea și-a rotit capul colectiv către spatele clasei și a început să se uite supărată la acei ‘copii’ care continuau să vorbească în timp ce profesorul încerca să-i educe.

Desigur, nu toată rezistența la vaccin este egală. Unele au fost legitime sau de înțeles, cum ar fi îngrijorările femeilor însărcinate care au auzit mesaje mixte din surse fiabile despre efectele necunoscute pe termen lung ale noilor vaccinuri sau ezitarea în rândul persoanelor de culoare bazate pe o istorie de neîncredere în programele de sănătate care au avut eșuat sau experimentat pe ele. Din fericire, calculele cost-beneficiu ale multor care au fost pe gânduri par să devină mutaţii împreună cu virusul.

Cu toate acestea, am ajuns la punctul în care nu mai putem mângâia intransigenții și nu mai putem continua să punem libertatea lor de a muri peste libertatea noastră de a trăi.

În calitate de americani, avem dreptul să muncim, să luăm masa și să ne trimitem copiii la școală fără teama de infectare. Avem dreptul să știm că un vaccin care a fost eficient la 95% dintre cazuri în urmă cu trei luni nu va scădea dramatic în ceea ce privește eficacitatea sa și va genera noi variante pur și simplu pentru că zeci de milioane au ridicat steagul covid și au ales de bunăvoie să găzduiască virusul și să-i ofere oportunitățile de mutaţie.

Dacă putem limita libertatea fumătorilor de a ne împroşca substanțe cancerigene pe fața celorlalți dintre noi, putem restricționa unde și când persoanele care preferă să inhaleze și să expire picături de virus pot lucra sau se pot aduna. În ceea ce privește pericolele tutunului, nu am încălcat dreptul fumătorilor de a le ruina plămânii și inimile prin interzicerea țigărilor. Tocmai i-am oprit să ne distrugă pe ai noștri, păstrând fumatul în afara locurilor publice.

Poziția președintelui Biden părea să se schimbe odată cu cea a țării, probabil precipitată parțial de confuzia și furia provocate de recomandarea CDC. Biden a anunțat o nouă politică care impune tuturor angajaților federali să se vaccineze sau să fie supuși testelor regulate. Măsura face ecou politicilor majorității universităților și a unei liste în creștere a corporațiilor, inclusiv Google, Netflix și The Washington Post, care au făcut din vaccinare o condiție de angajare sau au oferit refuzatorilor de vaccin opțiuni similare cu cele subliniate de președinte. Alte organizații urmează din ce în ce mai mult exemplul. Chiar și unii guvernatori ai statelor roșii, ale căror rate scăzute de vaccinare și, în consecință, rate ridicate de infecție din varianta delta încep probabil să afecteze turismul și afacerile, încep să treacă de la echivalentul interzicerii filtrelor de țigări la plasarea unei etichete de avertizare pe ignoranţă.

Până acum, problema reluării restricțiilor asupra persoanelor vaccinate fără a consolida în mod corespunzător restricțiile impuse celor care preferă să se pună în pericol pe ei înșiși și pe ceilalți este că nu putem vedea fumul viral expirat de cei nevaccinați. Angajatorii pot solicita dovada vaccinării, dar chiar și la locul de muncă, urmărind angajații care trebuie să se ascundă și care nu se pot dovedi dificili, în special în zonele cu rate de vaccinare scăzute. Pentru restaurante și alte companii, sistemul de onoare în mod clar nu va funcționa, deoarece mulți rezistenți recunosc că ar minți cu privire la statutul lor de vaccinare.

Poate că trebuie să fim mai creativi în modurile în care le permitem oamenilor să indice statutul lor de vaccinare. Răspunsul administrației Biden la virus, care a dus la vaccinarea a peste 3 milioane de persoane pe zi până la jumătatea lunii aprilie – până la epuizarea aprovizionării cu persoane responsabile – a fost extraordinar prin implementarea rapidă, eficiența și parteneriatul eficient cu afaceri pentru a ajunge la oameni unde se află – în farmacii, megastore, chiar și stadioane. Nimic nu ne împiedică să folosim aceeași ingeniozitate și parteneriate public-private pentru a disemina dovezi vizibile de vaccinare. Casa Albă lucrează în liniște la problema acreditării vaccinului de luni de zile, dar pare să fi avut o oarecare ezitare de acreditare. Republicanii au politizat problema, așa cum au făcut cu mandatele de vaccinare, ca o invazie a drepturilor noastre de a ne controla propriile corpuri. Poate că cineva le va aminti asta data viitoare când vor discuta despre avort.

„Pașapoartele de vaccin”, cu dovada vaccinării pe telefonul mobil, sunt un exemplu. Aceștia au provocat proteste în Franța, dar au contribuit, de asemenea, la o creștere de 10% a ratei de vaccinare de când președintele Emmanuel Macron a anunțat restricţiile pentru cei fără pașaport. Deși funcționează în multe setări, cum ar fi zborurile internaționale, indicatorii telefonici ar putea fi greoi în altele și problematici pentru persoanele care nu au smartphone-uri. Din punct de vedere al mesageriei, ar putea folosi, de asemenea, o schimbare de nume, cel puțin în Statele Unite: analogia este străină majorității americanilor, care nu au avut niciodată pașaport și, din greșeală, simte elitism.

Am putea urmări cu ușurință mai multe moduri de a permite persoanelor vaccinate să se identifice în moduri ușoare, familiare și să transmită același mesaj pozitiv ca și autocolantele „Am votat”, mulți dintre noi, de ambele părți ale culoarului politic, poartă cu mândrie după ce au efectuat un alt datorie civică. De exemplu, tinerii, un grup cu rate de vaccinare scăzute, sunt familiarizați cu bretelele la baruri și petreceri, care le permit să vină și să plece sau să indice dacă sunt suficient de mari pentru a cumpăra alcool. Agențiile care eliberează carduri de vaccinare ar putea emite brățări care afișează numele persoanei și cuvintele „Am fost vaccinat”. Brățările sunt ieftine și sunt văzute cu ușurință când oamenii intră într-un restaurant, farmacie sau stadion. Pentru alte persoane, un rever sau un autocolant Velcro ar putea fi mai ușor sau mai pe placul lor.

Un avantaj al acestei abordări este că este în întregime voluntar și nu impune ca persoanele care nu doresc să fie vaccinate să facă nimic. Permite pur și simplu organizațiilor și unităților să își stabilească propriile reguli cu privire la ceea ce vor solicita și oferă un mecanism util de aplicare.

Sigur, unii oameni vor găsi modalități de a identifica greșit statutul lor, creând brățări false și coduri QR pe ​​telefoane. În afară de stabilirea unor sancțiuni rigide pentru purtarea sau distribuirea unei identificări false, nu am putut preveni în totalitate identificarea contrafăcută, mai mult decât putem preveni în totalitate moneda falsă. Și magazinele alimentare trebuie să angajeze un bouncer sau un paznic suplimentar pentru cei nevaccinați și indignați.

Dar, având în vedere varianta delta și gazdele sale primitoare, provocând o creștere bruscă a tuturor indicatorilor de amenințare, trebuie să ajutăm negatorii de științe cu istoria lor – ceea ce probabil le-au lipsit în timp ce vorbeau în spatele clasei. Conjuncția din faimosul strigăt al lui Patrick Henry a fost „Dă-mi libertate SAU dă-mi moartea”, nu „ŞI”.

Editorial semnat de Drew Westen şi publicat de The Washinton Post.

Drew Westen este profesor de psihologie și psihiatrie la Universitatea Emory din SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026 Mijloacele de transport din stânga...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.