X

”Amazing China”, un documentar patriotic, a acumulat încasări de peste 47 de milioane de dolari la box-office

Filmul ”Amazing China”, un documentar patriotic de 90 de minute care prezintă reuşitele acestei ţări din ultimii cinci ani, a acumulat încasări de peste 300 de milioane de yuani (47 de milioane de dolari americani) la box-office-ul chinez, informează Xinhua, conform agerpres.

Lansată la 2 martie, pelicula este în prezent documentarul chinez cu cele mai mari încasări. Filmul a devenit la 8 martie cel mai vizionat documentar din China.

Citește și : Marea Britanie : Poliţia lansează o anchetă privind moartea lui Nikolai Glushkov

Produs şi lansat de postul naţional de televiziune din China şi de China Film Group Corporation, filmul elogiază, prin forţa unor imagini frumoase şi a unei muzici grandilocvente, marile realizări ale Chinei în materie ştiinţifică, industrială sau socială, printre acestea numărându-se cel mai mare radiotelescop din lume FAST, cea mai mare platformă petrolieră marină Blue Whale 2 şi dezvoltarea tehnologiei telecomunicaţii mobile 5G. Care este numitorul comun? Toate sunt prezentate ca fiind realizate după venirea la putere a lui Xi Jinping, la sfârşitul lui 2012, a scris AFP care a notat că pentru a umfla artificial box-office-ul companiile de stat şi adminstraţiile publice oferă bilete gratuite şi organizează deplasări în grup pentru angajaţii lor, care cu greu pot refuza oferta conducerii.

Documentarul este evaluat cu 9,6 puncte de utilizatori pe platforma Maoyan, iar estimările prognozează încasări la box office care ar putea depăşi 445 de milioane de yuani.

Citește și : Siria : Armata turcă a paraşutat fluturaşi asupra oraşului Afrin, în care îi avertizează pe civili să se ferească de ‘terorişti’

Tags: Amazing Chinabox officeChinadocumentardolari
Categorii: Știrile zilei