Amazon a înlăturat trei documentare anti-vaccinare de pe platforma Prime Video

Publicat:

Amazon a înlăturat cel puţin trei documentare anti-vaccinare de pe platforma de streaming Prime Video, după ce congressman-ul Adam Schiff i-a solicitat acest lucru în scris lui Jeff Bezos, CEO al companiei, potrivit news.ro .

Schiff, membru al Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii pentru statul California, a anunţat public că i-a trimis o scrisoare lui Bezos prin care îşi va exprima îngrijorarea faţă de faptul că Amazon „recomandă produse şi conţinut care descurajează părinţii să îşi vaccineze copiii”.


Citește și : Canada: Premierul Trudeau şi-a remaniat guvernul, pe fondul controversei privind compania SNC-Lavalin

Documentarele care pun la îndoială siguranţa oferită de vaccinuri au fost disponibile pe Amazon Prime Video în SUA, însă de vineri după-amiază nu au mai fost găsite pe platformă.

Între ele s-au numărat „Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe”, „Shoot ‘Em Up: The Truth About Vaccines”, care pretinde că vaccinurile duc la autism, astm şi probleme neurologice, şi „Man Made Epidemic”, descris ca o investigaţie în „epidemia de autism şi rolul vaccinurilor anti pojar, oreion şi rubeolă”.

În urmă cu două săptămâni, democratul Schiff a trimis câte o scrisoare şi Google şi Facebook cerând detalii legat de cum au decis companiile să combată răspândirea informaţiilor care descurajează părinţii să îşi vaccineze copiii.

Potrivit lui, există dovezi medicale copleştitoare că vaccinurile făcute în copilărie sunt sigure şi eficiente în limitarea izbucnirii epidemiilor.

Citește și : OIAC: În orașul sirian Douma s-au folosit arme chimice cu clor

Săptămâna trecut, YouTube a transmis că nu va mai publica reclame pe canalele care susţin retorica anti-vaccinare. La rândul ei, Facebook a spus că încearcă să reducă „distribuirea de informaţii eronate din sfera sănătăţii” pe platforma sa.

Pinterest a implementat recent o modificare – blocarea oricăror căutări legat de vaccinuri pe platforma sa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Și-a pierdut conștiința la volanul mașinii și a fost resuscitată în câteva minute

Și-a pierdut conștiința la volanul mașinii și a fost resuscitată în câteva minute La un pas de tragedie! O femeie din Chișinău a scăpat cu...

FSB a dejucat o tentativă a Kievului de a deturna un bombardier strategic

FSB a dejucat o tentativă a Kievului de a deturna un bombardier strategic Ofiţeri ai Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB, ex-KGB) ar fi dejucat...

Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am în spate niciun proiect politic”

Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am în spate niciun proiect politic” Fostul procuror general, Alexandru Stoianoglo, a făcut primele declarații alături de liderul socialiștilor,...

Dodon nu se avântă în alegeri. Îl propune pe Stoianoglo

Dodon nu pretinde la Președinție. Îl propune pe Stoianoglo în calitate de candidat Liderul socialiștilor, Igor Dodon, nu va participa în calitate de candidat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.