Amazon contestă decizia Departamentului de Apărare al SUA de a acorda un contract major companiei Microsoft

Publicat:

Amazon contestă decizia Departamentului de Apărare al SUA de a acorda un contract major companiei Microsoft, în valoare de 10 miliarde de dolari, anunță BBC, potrivit mediafax.

Amazon a fost considerată compania favorită să câştige licitaţia pentru afacerea care va genera 10 miliarde în cursul a zece ani.


Citește și : Roger Stone, un aliat al lui Donald Trump, găsit vinovat pentru şapte capete de acuzare

Compania, care deja furnizează servicii de cloud pentru CIA, a spus că decizia a fost luată sub presiuni politice.

În iulie, preşedintele american Donald Trump a avertizat că va interveni în urma a ceea ce el a numit “plângeri extraordinare”. Trump l-a atacat pe CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, care deţine şi Washington Post, publicaţia care îl critică zilnic pe preşedintele SUA.

Pentagonului şi-a amânat de mai multe ori decizia asupra acestui contract, până pe 25 octombrie, când a anunţat că va lucra cu Microsoft.

Citește și : Rusia a simulat un atac asupra Odesei (comandantul marinei ucrainene)

Competiţia a fost una dreaptă, potrivit Ministrul Apărării, Mark Esper. “Am încredere că procesul a fost gestionat în mod liber şi corect, fără niciun fel de influenţă din afară”, a spus acesta.

Proiectul “Joint Enterprise Defense Infrastructure” (JEDI) a fost realizat pentru a moderniza sistemul de informaţii şi comunicaţii al aramtei SUA. Contractul este considerat a fi unul foarte profitabil.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 17 iulie 2024

Horoscop 17 iulie 2024  Nativii din zodia Capricorn se concentrează pe carieră, în timp ce Gemenii au o zi plină de energie, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.