Amazon retrage reclamele pentru Black Friday din Franţa din cauza carantinei

Publicat:

Amazon a decis retragerea reclamelor pentru discounturile de Black Friday din Franţa, după ce guvernul a afirmat că această campanie este nedreaptă faţă micile magazine, care au fost nevoite să se închidă din cauza carantinei pentru noul coronavirus, transmite Reuters , potrivit news.ro.

Franţa a intrat vineri în a doua carantină, autorităţile încercând să oprească creşterea numărului de infecţii. Măsurile includ şi închiderea magazinelor neesenţiale.


Citește și : Macron: Musulmanii pot fi ‘şocaţi’ de caricaturile cu profetul Mohamed, dar că ele nu justifică violenţa

Un purtător de cuvânt al Amazon a spus că grupul a acceptat să oprească campania de publicitate la radio, referitoare la vânzările de Black Friday.

Cu toate acestea, sâmbătă a fost funcţională o pagină cu titlul ”Black Friday anticipat”, pe site-ul francez al Amazon, cu produsele comercializate cu discount.

Ministrul adjunct al Economiei, Pannier-Runchaer, a spus că a cerut Amazon să îşi suspende campania. ”Nu era potrivită într-o perioadă în care 200.000 de firme sunt obligate să îşi închisă porţile”, a declarat aceasta sâmbătă, la postul de radio Europe 1.

Ziua de cumpărături cu discount Black Friday coincide de obicei cu vinerea în care are loc sărbătoarea de Thanksgiving în Statele Unite.

Campania din Franţa a Amazon urma să aibă loc în perioada 26 octombrie-19 noiembrie.

Retailerul online a fost nevoit să închidă unele depozite din Franţa în timpul primei carantine, din primăvară, după un conflict cu sindicatele legat de măsurile sanitare de prevenire a infectării angajaţilor cu noul coronavirus.

Întrebată dacă Amazon va putea să organizeze o campanie pentru vânzările de Black Friday în acest an, Pannier-Runacher a spus că nu este încă clar.

”Este un subiect pe care va trebui să îl stabilim cu toţi comercianţii”, a spus aceasta.

Citește și : Ciocniri între manifestanţi împotriva restricţiilor şi poliţie în Spania şi Italia

Restaurantele, cafenelele şi magazinele care nu comercializează produse esenţiale sunt obligate să îşi oprească activităţile cel puţin în următoarele două săptămâni.

Restricţiile au provocat nemulţumire în Franţa, mai ales în cazul librăriilor, politicienii din opoziţie şi personalităţi din lumea literară cerând ca acestea să rămână deschise.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.