Amazon se confruntă cu un proces colectiv de 1,3 miliarde de dolari în Anglia. Acuzații de folosire incorectă a unor date

Publicat:

Amazon se confruntă cu un proces colectiv de 1,3 miliarde de dolari în Anglia. Acuzații de folosire incorectă a unor date

Amazon se confruntă cu un proces colectiv de un miliard de lire sterline (1,3 miliarde de dolari) din partea unor retaileri britanici care susţin că platforma online le-a folosit abuziv datele pentru a-şi creşte propria cotă de piaţă şi profiturile.

Asociaţia britanică a comercianţilor independenţi (BIRA), un organism-umbrelă care reuneşte numeroşi mici comercianţi, urma să depună acţiunea în justiţie în numele a aproximativ 35.000 de comercianţi cu amănuntul, joi, la Tribunalul de Apel al Concurenţei (CAT) din Londra, au declarat avocaţii săi.


Plâmgerea susţine că Amazon a folosit datele non-publice furnizate de comercianţii cu amănuntul care vindeau bunuri pe Piaţa Amazon pentru a oferi spre vânzare produse rivale mai ieftine, direct consumatorilor.

Citește și: S-a dat startul înscrierilor pentru programul de schimb în Japonia pentru studenți și tineri angajați

Directorul executiv al BIRA, Andrew Goodacre, a spus că micii comercianţi cu amănuntul nu au de ales decât să folosească Amazon, având în vedere acoperirea de piaţă a companiei, dar că acest proces are scopul de a împiedica scoaterea lor din afaceri.

„Depunerea cererii astăzi este primul pas pentru comercianţii cu amănuntul să obţină compensaţii pentru ceea ce a făcut Amazon”, a spus Goodacre într-un comunicat.

Amazon nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Cazul BIRA susţine, de asemenea, că Amazon a manipulat funcţia ”Buy Box” de pe site-ul său, afişată în partea de sus a paginilor de produse, în propriul său avantaj.

„Buy Box” face obiectul unui proces separat intentat în numele consumatorilor şi evaluat la până la 900 de milioane de lire sterline (1,1 miliarde de dolari).

Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA) din Marea Britanie a declarat în 2022 că investighează Amazon, inclusiv modul în care selectează produsele plasate în „Buy Box”.

Anul trecut, CMA a declarat că a acceptat angajamentele Amazon pentru a ajuta la protejarea concurenţei loiale pe platforma sa de retail.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.