X

Amazon va plăti 25 de milioane de dolari pentru că a încălcat viața privată a copiilor

Compania Amazon trebuie să plătească 25 de milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile potrivit cărora a încălcat confidențialitatea copiilor cu asistentul vocal Alexa. Și unitatea Ring a companiei, care asigură sisteme inteligente pentru uși, va plăti despăgubiri de milioane, potrivit BBC , informează mediafax.

Compania Amazon a fost de acord să plătească suma de 25 de milioane de dolari Comisiei Federale a Comerțului din SUA (FTC) după ce a fost acuzată că nu a șters înregistrările Alexa la cererea părinților. Conform reclamației care a dus la o anchetă, Amazon „i-a asigurat în mod prompt și în mod repetat pe utilizatorii săi, inclusiv pe părinți, că pot șterge înregistrările vocale colectate” de sistem.

Citește și : Lula da Silva l-a invitat pe papa Francisc în Brazilia

Totuși, compania nu a făcut acest lucru, păstrând datele și folosindu-le ilegal pentru a ajuta la îmbunătățirea algoritmului Alexa, a declarat Samuel Levine, directorul Biroului pentru Protecția Consumatorilor din FTC. Compania „a sacrificat confidențialitatea pentru profituri”, a adăugat el.

În mod asemănător, compania Ring, pe care Amazon a cumpărat-o în 2018, a permis „angajaților și contractorilor” să urmărească înregistrări ale spațiilor private ale clienților. Astfel, au putut fi vizualizate și descărcate „datele video sensibile ale clienților în scopuri proprii”, a spus organismul. Potrivit reclamației, un angajat a văzut mii de înregistrări video aparținând utilizatorilor de sex feminin ai camerelor Ring care „supravegheau spații intime în casele lor, cum ar fi băile sau dormitoarele”. Ring va plăti o despăgubire de 5,8 milioane de dolari.

Compania Amazon a respins acuzațiile însă va plăti despăgubirile și s-a angajat să îmbunătățească sistemele care țin de securitatea clienților săi.

Tags: amazonFTCSUA
Categorii: Știrile zilei