X

O ambarcaţiune din lemn cu aproximativ 45 de imigranţi, reperată în largul insulei grecești Creta

O ambarcaţiune din lemn cu aproximativ 45 de imigranţi la bord a fost reperată luni, în largul coastelor de sud ale insulei Creta, după ce a fost lansat un apel de salvare şi echipe de intervenţie s-au deplasat la faţa locului, a anunţat poliţia portuară greacă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Ambarcaţiunea, cu o lungime de 20 de metri, a fost localizată de nave care traversau zona, a precizat poliţia portuară. “Călătorii nu par să fie în pericol”, a adăugat sursa citată.

Citește și : Liban : Premierul Saad Hariri anunță că mişcarea sa a pierdut o treime din mandate în parlament

Căutările au fost lansate cu participarea a trei bărci de patrulare greceşti şi a unui avion al Frontex (Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă), după un apel al unuia dintre pasageri către numărul european de urgenţă 112.

Conform primelor mărturii ale marinarilor care au intrat în contact cu migranţii, aceştia erau în drum spre Italia şi nu doreau să fie remorcaţi în Grecia.

Afluxul de migranţi şi refugiaţi pe insulele greceşti dinspre zona de coastă a Turciei s-a redus de la încheierea pactului între UE şi Ankara în martie 2016 pentru a bloca această rută de migraţie tranzitată de un milion de persoane din 2015. Acest acord prevede retrimiterea sistematică spre Turcia a tuturor migranţilor ce sosesc pe coastele Greciei pe Marea Egee.

Citește și : Yemen : Avioanele coaliţiei conduse de Arabia Saudită au bombardat palatul prezidenţial din Sanaa

Dar au fost redeschise rute mai vechi, fiind înregistrat un număr mare de treceri la frontiera terestră greco-turcă şi pe mare, ocolind Grecia.

Tags: CretaFronteximigrantiintervenţiemarea egeesalvareturcia
Categorii: Diaspora