X

Ambasada României mulțumește universităților de peste Prut care au acceptat să organizeze cursurile de limbă română destinate profesorilor din R. Moldova

Ambasada României mulțumește universităților de peste Prut care au acceptat să organizeze cursurile de limbă română destinate profesorilor din R. Moldova

Ambasada României în Republica Moldova adresează mulțumiri către Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pentru răspunsul pozitiv la apelul Ambasadei de organizare, în premieră, în această vară, a Cursurilor intensive de perfecționare a limbii române pentru mai bine de 100 de profesori din UTA Găgăuzia, raionul Taraclia, raionul Dubăsari și municipiul Bălți.

Lansarea acestui proiect de suflet al Ambasadei, cu sprijinul celor două ministere ale Educației de pe ambele maluri ale Prutului, a venit în întâmpinarea interesului tot mai mare al minorităților din Republica Moldova de a studia limba română și de a se integra pe deplin în societatea din Republica Moldova, precum și a dorinței cadrelor didactice din aceste regiuni de a asigura creșterea calității actului educațional, potrivit radiochisinau.md.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Succesul acestui proiect al Ambasadei ne face să fim încrezători în potențialul extraordinar de dezvoltare a inițiativei, prin alăturarea la acest efort a tot mai multe universități din România”, menționează Ambasada României la Chișinău într-un comunicat de presă.

Tags: ambasadachisinauMoldova
Cultură și Media