Ambasada Rusă acuză SUA că ar folosi acelaşi scenariu în Bosnia-Herţegovina ca în Ucraina

Publicat:

Ambasada Rusiei în Bosnia şi Herţegovina a declarat – duminică – că nu există niciun fel de invazie rusă în Ucraina şi a acuzat SUA de destabilizarea acestei ţări şi că i-ar pregăti acelaşi scenariu ca în Ucraina, relatează agenţia de presă Hina, potrivit agerpres.

Pe pagina sa de Facebook, Ambasada Rusiei la Zagreb reacţionează la o postare a misiunii diplomatice americane din Bosnia-Herţegovina pe Instagram, care citează responsabili ruşi afirmând înaintea agresiunii împotriva Ucrainei că nu va fi niciun atac şi că Occidentul răspândeşte o falsă propagandă avertizând despre acesta.


Citește și: Numeroase bănci ruseşti, excluse din sistemul de plăţi SWIFT

“Au minţit”, scrie ambasada SUA la Zagreb, citând declaraţii ale ministrului rus de externe Serghei Lavrov, ale purtătorului de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov şi ale ambasadorului rus la Washington, Anatoli Antonov.

“Ca de obicei, americanii mint. Pentru că nu există nicio invazie. În schimb, există o operaţiune militară specială de demilitarizare şi denazificare a regimului ucrainean”, a răspuns Ambasada Rusiei în Bosnia-Herţegovina pe Facebook.

Misiunea diplomatică rusă îi acuză pe americani de militarizarea Ucrainei prin “pomparea de arme pentru bandele criminale”.

Ambasada rusă sugerează indirect că SUA pregătesc pentru Bosnia-Herţegovina un scenariu similar celui din Ucraina şi că subminează UE ca rival strategic.

Washingtonul este cel care obstrucţionează dialogul cu Bosnia-Herţegovina, ridicând popoarele constitutive unele împotriva altora şi opunându-se înlăturării “protectoratului străin anacronic care este reprezentat de Oficiul Înaltului Reprezentant”, susţine ambasada Rusiei la Zagreb.

Citește și: În a patra zi a ofensivei lansate de Putin, Lupta pentru controlul capitalei Kiev continuă

“Washingtonul împinge prudent Bosnia-Herţegovina spre UE pentru a o utiliza, la fel ca pe Kosovo, ca fitil împotriva UE, adversarul său geopolitic”, a adăugat ambasada, acuzând SUA că “nu sunt un prieten real ci un prădător experimentat”, conform agenţiei de presă citate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

VIDEO – Campania electorală care a înfuriat Kievul: ‘Spune nu războiului – Alege pacea’

VIDEO - Campania electorală care a înfuriat Kievul: 'Spune nu războiului – Alege pacea' Ministerul ucrainean de Externe a condamnat joi o serie de reclame...

Blinken cere Chinei să pună capăt ‘alimentării maşinii de război ruse’ în Ucraina

Blinken cere Chinei să pună capăt 'alimentării maşinii de război ruse' în Ucraina Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a acuzat din nou Beijingul vineri că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.