Ambasada SUA ar putea reveni la Kiev până la sfârșitul lunii mai

Publicat:

Ambasada SUA ar putea reveni la Kiev până la sfârșitul acestei luni, a declarat ambasadorul american în Ucraina. Ambasada s-a mutat în luna februarie la Liov, un oraș din vestul Ucrainei ferit de atacurile directe ale armatei rusești, informează mediafax.

Reprezentantul SUA în Ucraina, Kristina Kvien, a spus că diplomații așteaptă aprobarea experților în securitate pentru a reveni la sediul din Kiev.


Citește și : 1.000 de migranţi recuperaţi din Mediterana au ajuns în Sicilia

„Îi ascultăm pe profesioniștii din domeniul securității, iar când ne vor spune că ne putem întoarce, ne vom întoarce”, a declarat Kvien, potrivit Sky News.

În februarie, SUA a anunțat că își închide ambasada din capitala ucraineană și se „mută temporar” la Liov, un oraș din vestul Ucrainei.

„Am ordonat aceste măsuri dintr-un singur motiv, siguranța personalului nostru, și îi îndemnăm cu tărie pe toți cetățenii americani rămași în Ucraina să părăsească imediat țara”, a explicat atunci secretarul de stat american Antony Blinken.

Citește și : Lituania începe să furnizeze gaze Poloniei

Numeroase alte țări au revenit sau se pregătesc să revină la Kiev după ce asaltul rușilor asupra capitalei ucrainene a eșuat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

VIDEO – Campania electorală care a înfuriat Kievul: ‘Spune nu războiului – Alege pacea’

VIDEO - Campania electorală care a înfuriat Kievul: 'Spune nu războiului – Alege pacea' Ministerul ucrainean de Externe a condamnat joi o serie de reclame...

Blinken cere Chinei să pună capăt ‘alimentării maşinii de război ruse’ în Ucraina

Blinken cere Chinei să pună capăt 'alimentării maşinii de război ruse' în Ucraina Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a acuzat din nou Beijingul vineri că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.