Ambasada SUA își recunoaște greșeala și își prezintă scuzele de rigoare

Publicat:

Ambasada SUA în Guatemala a prezentat scuze duminică pentru că, într-o campanie pe social media împotriva imigraţiei ilegale, a folosit fotografia unui copil mort, explicaţia survenind în urma reacţiilor furioase la postarea sa, transmite DPA, potrivit agerpres.

Într-un mesaj pe Twitter, care a fost şters între timp, ambasada îi sfătuia pe cei care intrau pe contul său să aibă grijă de copiii lor şi să nu-i expună pericolelor imigraţiei ilegale.


Citește și: Un avion de acrobație aeriană S-A PRĂBUȘIT în Canada! Unul dintre piloți a murit!

Tweet-ul era însoţit de imaginea unui băiat de 8 ani din Guatemala care a intrat în SUA împreună cu tatăl său, fără acte legale. Băiatul a murit de gripă pe 24 decembrie 2018, în timp ce se afla în custodia statului american New Mexico. O anchetă a lăsat să se înţeleagă că băiatul a fost diagnosticat şi tratat greşit.

O fetiţă în vârstă de 7 ani originară tot din Guatemala murise de deshidratare cu două săptămâni mai devreme, în timp ce se afla într-un centru de detenţie al autorităţilor de imigraţie americane.

Utilizatori ai reţelei Twitter au acuzat că imaginea băiatului poate fi considerată o ameninţare.

‘Regretăm orice durere pe care folosirea fără intenţie a imaginii acestui copil a putut-o cauza, şi am şters postările respective’, a scris ambasada americană în cursul serii de duminică.

Citește și: Atac sângeros în Afganistan! Cel puțin cinci morți și zeci de răniți!

Fotografia a fost publicată fără intenţie în cadrul unei campanii pe social media ‘pentru a educa în legătură cu pericolele foarte reale ale imigraţiei ilegale în Statele Unite ce implică minori neînsoţiţi’, a adăugat ambasada.

Oameni continuă să fugă din calea violenţelor şi sărăciei din Guatemala şi alte zone ale Americii Centrale în fiecare lună.

Mulţi dintre ei traversează Mexicul în tentativa de a ajunge în Statele Unite. În luna iunie, autorităţile mexicane au promis să stăvilească migraţia prin desfăşurarea de militari de-a lungul frontierei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat Unul dintre cei doi medici acuzaţi în ancheta privind moartea lui...

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.