X

Ambasada SUA își recunoaște greșeala și își prezintă scuzele de rigoare

Ambasada SUA în Guatemala a prezentat scuze duminică pentru că, într-o campanie pe social media împotriva imigraţiei ilegale, a folosit fotografia unui copil mort, explicaţia survenind în urma reacţiilor furioase la postarea sa, transmite DPA, potrivit agerpres.

Într-un mesaj pe Twitter, care a fost şters între timp, ambasada îi sfătuia pe cei care intrau pe contul său să aibă grijă de copiii lor şi să nu-i expună pericolelor imigraţiei ilegale.

Citește și: Un avion de acrobație aeriană S-A PRĂBUȘIT în Canada! Unul dintre piloți a murit!

Tweet-ul era însoţit de imaginea unui băiat de 8 ani din Guatemala care a intrat în SUA împreună cu tatăl său, fără acte legale. Băiatul a murit de gripă pe 24 decembrie 2018, în timp ce se afla în custodia statului american New Mexico. O anchetă a lăsat să se înţeleagă că băiatul a fost diagnosticat şi tratat greşit.

O fetiţă în vârstă de 7 ani originară tot din Guatemala murise de deshidratare cu două săptămâni mai devreme, în timp ce se afla într-un centru de detenţie al autorităţilor de imigraţie americane.

Utilizatori ai reţelei Twitter au acuzat că imaginea băiatului poate fi considerată o ameninţare.

‘Regretăm orice durere pe care folosirea fără intenţie a imaginii acestui copil a putut-o cauza, şi am şters postările respective’, a scris ambasada americană în cursul serii de duminică.

Citește și: Atac sângeros în Afganistan! Cel puțin cinci morți și zeci de răniți!

Fotografia a fost publicată fără intenţie în cadrul unei campanii pe social media ‘pentru a educa în legătură cu pericolele foarte reale ale imigraţiei ilegale în Statele Unite ce implică minori neînsoţiţi’, a adăugat ambasada.

Oameni continuă să fugă din calea violenţelor şi sărăciei din Guatemala şi alte zone ale Americii Centrale în fiecare lună.

Mulţi dintre ei traversează Mexicul în tentativa de a ajunge în Statele Unite. În luna iunie, autorităţile mexicane au promis să stăvilească migraţia prin desfăşurarea de militari de-a lungul frontierei.

Tags: ambasadaGuatemalaimigratiemexicnew mexicoSUA
Categorii: Știrile zilei