X

Ambasada Ucrainei, apel către cetățenii români: Îndemnăm să nu răspândească videoclipuri cu atacuri în porturile dunărene

Ambasada Ucrainei în România solicită cetățenilor români din zona Dunării să nu facă fotografii sau video la atacurile rusești asupra infrastructurii portuare ucrainene.

“Cu regret, astăzi observăm răspândirea pe rețelele de socializare și în presă a unor imagini video cu atacuri de drone asupra infrastructurii portuare și a sistemelor de apărare antiaeriană ucrainene.

Citește și : Șeful Termoelectrica, despre faptul că ar fi omul Kremlinului: Mă face puțin să zâmbesc

În condițiile agresiunii rusești actuale, astfel de înregistrări video reprezintă o amenințare nu numai pentru funcționarea sigură a porturilor dunărene, ci și în mod direct pentru populația civilă care locuiește în această regiune.

Agresorul rus monitorizează activ Internetul și, primind informații suplimentare, își ajustează atacurile.

“Noi îndemnăm pe toată lumea să nu facă și să nu răspândească videoclipuri în mediul online și mass-media, pentru a nu crește amenințarea la adresa vieții oamenilor care lucrează și locuiesc în orașele de pe Dunăre”, se arată în mesajul ambasadei.

Citește și : LOVITURĂ de TEATRU! Un general ucrainean a fost condamnat pentru înaltă trădare

Reprezentantul permanent al României la NATO susține această decizie.

Amintim că pe 16 august au avut loc noi atacuri asupra porturilor dunărene Ismail și Reni din Ucraina, care au declanșat explozii puternice la granița dintre Moldova și România. Aceasta reprezintă a treia incursiune militară a Rusiei în zona porturilor ucrainene de la Dunăre.

Tags: atacuriimaginiNATORomaniaucraina
Categorii: ExterneRăzboi in UcrainaȘtirile zilei