Ambasada Ucrainei în Israel recrutează voluntari care să se alăture luptei împotriva trupelor ruse

Publicat:

Ambasada Ucrainei în Israel a făcut sâmbătă apel către comunitatea ucraineană din această ţară, dar şi către populaţia israeliană în general, să se alăture luptei împotriva trupelor ruse care au lansat joi o invazie asupra Ucrainei, scrie agenţia EFE, potrivit agerpres.  

”Dragi compatrioţi, fraţi şi toţi cetăţenii solidari ai Israelului şi ai altor ţări care sunteţi în prezent în Israel, ambasada a iniţiat crearea de liste cu voluntari care doresc să participe la acţiuni de luptă împotriva agresorului rus”, a semnalat ambasada ucraineană într-un anunţ pe contul său de Facebook.


Citește și: O rachetă rusească a lovit o clădire rezidențială din centrul Kievului

În Israel, ţară unde serviciul militar este obligatoriu atât pentru bărbaţi (trei ani) cât şi pentru femei (doi ani), se află o importantă comunitate de ucraineni, sosiţi acolo odată cu valul masiv de emigranţi evrei care au venit din Uniunea Sovietică la începutul anilor ’90.

Israelul are o populaţie de circa 9 milioane de locuitori, dintre care peste 1,2 milioane sunt rusofoni şi aproximativ o treime dintre aceştia au origini ucrainene.

Apelul ambasadei ucrainene vine la o zi după ce preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a cerut premierului israelian, Naftali Benet, ca Israelul să medieze între Rusia şi ţara sa şi a sugerat Ierusalimul ca loc de găzduire a negocierilor de pace.

Citește și : O coloană de circa o sută de blindate ruseşti avansează în direcţia Kievului din regiunea Vişgorod

Zelenski a lansat vineri un apel şi către cetăţenii europeni care au experienţă de luptă să vină în Ucraina pentru a contribui la respingerea invaziei ruse.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.