Ambasadoarea Margret Uebber: Vreau să vă asigur că Germania este de partea R. Moldova

Publicat:

Astăzi mai mult de un milion de moldoveni locuiesc permanent peste hotare. Sunt bine integrați în țara aleasă, dar păstrează legătura cu patria și cu comunitatea.

Și aceasta pentru că integrarea într-o altă țară și angajamentele față de țara natală nu sunt excluse reciproc. Pot să existe situații de câștig-câștig pentru ambele țări.


Citește și : LOVITURĂ de TEATRU! Un general ucrainean a fost condamnat pentru înaltă trădare

Declarațiile aparțin ambasadoarei Germaniei în Republica Moldova, Margret Uebber, și au fost făcute în cadrul Congresului Diasporei, care are loc la Chișinău.

Margret Uebber a menționat că diaspora poate avea un rol cheie în dezvoltarea țării de origine, și nu doar din punct de vedere al transferurilor financiare.

Este vorba, mai ales, despre transfer de abilități, cunoștințe, experiențe. Diaspora poate face legături între cele două țări, poate să sporească înțelegerea și cooperarea reciprocă.

Aici trebuie să ținem cont de aceste voci și să profităm de ele, menționează diplomata. Programul „Fondul de Consiliere în Politici”  are ca scop folosirea acestui potențial într-un mod mai bun, mai țintit, mai structurat.

Astfel este permisă interacțiunea cu diaspora și astfel Republica Moldova vine mai aproape de Uniunea Europeană.

„Mă bucur să văd că Guvernul Republicii Moldova recunoaște acest potențial. Și salut faptul că ați adus reprezentanții diasporei la acest eveniment.

Vă felicit cu acest prilej. Este bine să discutați modul în care vă puteți uni forțele și să promovați Republica Moldova. Vreau să vă asigur că Germania este de partea dumneavoastră și va sprijini în continuare astfel de eforturi”, a mai spus Margret Uebber.

Congresul Diasporei este organizat în cadrul Zilelor Diasporei, desfășurate la Chișinău în perioada 18-19 august. Sâmbătă, începând cu ora 09:00, antreprenorii sunt așteptați la Digital Park pentru a participa la „Diaspora Business Forum”.

Citește și : Șeful Termoelectrica, despre faptul că ar fi omul Kremlinului: Mă face puțin să zâmbesc

Zilele Diasporei se vor încheia cu o reprezentație teatrală în incinta Gării din Chișinău, unde pe 19 august, la ora 18:30, actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” vor juca o piesă de teatru cu tema migrației.

Evenimentul are loc cu suportul proiectului „Fondul de Consiliere în Politici”, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în Moldova GIZ Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Și-a transformat pasiunea într-o afacere de succes cu sprijinul programului „373”. Povestea unui tânăr antreprenor din Maximovca

Și-a transformat pasiunea într-o afacere de succes cu sprijinul programului „373”. Povestea unui tânăr antreprenor din Maximovca Și-a transformat pasiunea în afacere. Un tânăr din...

Zelenski anunţă că livrarea avioanelor de tip F-16 urmează să fie accelerată cu ajutorul Poloniei

Zelenski anunţă că livrarea avioanelor de tip F-16 urmează să fie accelerată cu ajutorul Poloniei Polonia a decis să-şi accelereze livrările de avioane de tip...

BNM a prezentat evoluția indicatorilor monetari în luna iunie 2024

BNM a prezentat evoluția indicatorilor monetari în luna iunie 2024 În luna iunie 2024, baza monetară1 s-a micșorat cu 1 917,4 milioane lei (-2,2 la sută)...

Studiu: Expert: 42 la sută din tinerii din R. Moldova aleg să își continue studiile

Studiu: Expert: 42 la sută din tinerii din R. Moldova aleg să își continue studiile În acest an, rata de admitere la studii se anunță...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.