X

Ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a fost în vizită la CEC

Ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a fost în vizită la CEC

Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman și vicepreședintele Comisiei, Pavel Postica, au avut o întrevedere cu Fern Horine, Ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în țara noastră.

Citește și: CEC lansează aplicația pentru înregistrarea votanților de peste hotare

În cadrul dialogului au fost puse în discuție pregătirile autorității electorale pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024, precum și provocările întâmpinate.

Alte subiecte au ținut de eforturile CEC și ale CICDE privind instruirea și certificarea ca și condiție obligatorie pentru activitatea în calitate de funcționar electoral, sporirea accesibilității procesului electoral, dar și alte aspecte legate de desfășurarea perioadei electorale și organizarea secțiilor de votare pentru cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot din afara țării și cei din localitățile din stânga Nistrului.

Oficialii au convenit să continue dialogul orientat spre oferirea suportului de dezvoltare și consolidarea proceselor democratice din țara noastră, prin organizarea unor alegeri corecte și transparente.

Tags: Comisia Electorală Centrală (CEC)Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord
Știrile zilei