Ambasadoarea Rusiei la Sofia a fost invitată să participe la începerea noii sesiuni a parlamentului bulgar

Publicat:

Invitarea ambasadoarei Rusiei la Sofia, Eleonora Mitrofanova, la ceremonia de începere a noii sesiuni parlamentare, la 19 octombrie, a generat miercuri polemică între partidele politice, divizate cu privire la atitudinea ce trebuie abordată cu privire la invazia rusă din Ucraina, transmite EFE, potrivit agerpres.

La ceremonia de începere a unei noi legislaturi se obişnuieşte să fie invitat întregul corp diplomatic acreditat la Sofia, însă între formaţiunile proeuropene şi cele proruse a izbucnit o discuţie pe tema excluderii – sau nu – de la acest eveniment a reprezentantei diplomatice a Rusiei.


Citește și: Primul turist spaţial din istorie intenţionează să se întoarcă în spaţiu cu SpaceX – Black News

O parte din această polemică se datorează chiar felului de-a fi al ambasadoarei ruse, Eleonora Mitrofanova, care cu câteva luni în urmă a descris guvernul aflat atunci la putere, al proeuropeanului Kiril Petkov, drept ”oala de noapte a Washingtonului” pentru că a fost de acord cu impunerea de sancţiuni Rusiei, potrivit EFE.

Relaţiile dintre Bulgaria şi Rusia s-au înrăutăţit şi din cauza expulzării a 70 de diplomaţi ruşi la sfârşitul lui iunie de către guvernul Petkov.

La 2 octombrie, în Bulgaria a avut loc a patra serie de alegeri în 18 luni, iar lipsa unor majorităţi clare prevesteşte continuarea instabilităţii şi a crizei politice, comentează agenţia de presă spaniolă.

Citeşte şi: Ungaria şi Gazprom ‘au căzut la pace’ pentru amânarea plăţilor – Black News

Populistul Boiko Borisov, câştigătorul ultimului scrutin legislativ, s-a oferit să poarte un dialog cu toate partidele pentru a forma o coaliţie ”anti-Putin”.

Bulgaria a fost în mod tradiţional una dintre ţările est-europene cea mai apropiată de Rusia din punct de vedere istoric şi cultural.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.