X

Ambasadorii la NATO au discutat despre răspunsul la pandemia de COVID-19

Ambasadorii la NATO ai statelor membre au avut miercuri, la sediul din Bruxelles, o reuniune regulată a Consiliului Atlanticului de Nord, în care au abordat pandemia de COVID-19 şi măsurile ce se iau de către NATO şi membrii săi pentru a o limita, a informat Alianţa într-un comunicat postat pe site-ul său, scrie agerpres.

Secretarul general Jens Stoltenberg a salutat răspunsul rapid al Aliaţilor la epidemie, subliniind că forţele NATO rămân pregătite să menţină statele membre în siguranţă. El a evidenţiat totodată că NATO are prevăzute planuri şi măsuri robuste prin care să asigure continuarea activităţii esenţiale a Alianţei.

Citește și : Turcia închide frontierele terestre cu Grecia şi Bulgaria pentru tranzitul persoanelor

Comandantul suprem al forţelor aliate în Europa (SACEUR), generalul Tod Wolters, a subliniat că se iau în continuare măsuri de atenuare şi că nu a fost afectată capacitatea Alianţei de a-şi realiza misiunile, operaţiunile şi activităţile – inclusiv misiunile de poliţie aeriană, desfăşurările maritime, grupurile de luptă multinaţionale în flancul estic al Alianţei, precum şi operaţiunile din Afganistan până în Kosovo.

Tags: Ambasadoribruxellescovid-19NATOSACEURTod Wolters
Categorii: Diaspora