X

Ambasadorii NATO se reunesc pentru dezbaterea cazului Navalnîi

NATO va avea vineri o reuniune la Bruxelles pe tema otrăvirii opozantului rus Aleksei Navalnîi, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Alianţei, potrivit agerpres.

NATO a anunţat într-un comunicat o reuniune vineri “la nivel de ambasadori” dar fără a preciza subiectul acestei reuniuni, la finalul căreia este prevăzut un briefing de presă al secretarului general, Jens Stoltenberg, în jurul orei locale 12.30 (10.30 GMT).

Citește și: 51 de români candidează la alegerile din Italia

Contactată de AFP, o purtătoare de cuvânt a NATO a precizat că “anunţul Germaniei, potrivit căruia dl Navalnîi a fost victima unei otrăviri cu Noviciok, se află pe agendă”.

Responsabili germani îi vor informa pe ceilalţi 29 de aliaţi, după ce Berlinul a anunţat că deţine “probe fără echivoc” că principalul opozant al Kremlinului, în vârstă de 44 de ani, a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok.

Citește și: În ciuda violențelor din Sofia, Boiko Borisov ‘ține cu dinții’ de putere

Miercuri, Jens Stoltenberg a condamnat otrăvirea “şocantă” a lui Aleksei Navalnîi şi a cerut Rusiei o anchetă.

“Guvernul german a anunţat că Aleksei Navalnîi a fost victima unui atac cu un agent neurotoxic de tipul Noviciok. Este şocant şi condamn acest lucru fără drept de apel”, a spus el.

Tags: Aleksei NavalnîiberlinbruxellesgermaniaJens StoltenbergkremlinNATONoviciokrusia
Categorii: Externe