Ambasadorii SUA şi Marii Britanii nu vor participa la ceremonia de la Nagasaki

Publicat:

Ambasadorii SUA şi Marii Britanii nu vor participa la ceremonia de la Nagasaki

Ambasadorii SUA şi Marii Britanii în Japonia, Emanuel Rahm şi Julia Longbottom, nu vor participa la Ceremonia Păcii de la Nagasaki, după ce acest oraş nu a invitat Israelul, transmite miercuri EFE, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Hotel PRĂBUŞIT în Germania: Există mai multe persoane prinse sub dărâmături! – Stiripesurse.md


Longbottom şi Rahm au participat la ceremonia de pace de la Hiroshima pe 6 august, dar vor lipsi de la cea care va fi organizată la Nagasaki pe 9 august, deoarece acest oraş, spre deosebire de primul, a decis să nu invite Israelul.

Ambasadorii SUA şi Marii Britanii nu vor participa la ceremonia de la Nagasaki

“Ambasada SUA a confirmat astăzi că în numele ţării va participa consulul de la Fukuoka”, a spus un purtător de cuvânt al autorităţilor oraşului, care a menţionat că, înaintea ultimelor modificări, şi-au confirmat participarea 101 ţări.

Purtătorul de cuvânt al oraşului Nagasaki a subliniat că neinvitarea Israelului “nu este o decizie politică”, ci, mai degrabă, vizează “evitarea unei posibile situaţii care ar împiedica siguranţa participanţilor şi celebrarea unei ceremonii paşnice”, a explicat el.

Aceste evenimente comemorează 79 de ani de la devastatorul atac atomic asupra celor două oraşe japoneze, unde în fiecare an este semnată o Declaraţie de pace, demers ce urmăreşte să transmită lumii un mesaj despre abolirea armelor nucleare.

Ambasadorii SUA şi Marii Britanii nu vor participa la ceremonia de la Nagasaki

“Spre deosebire de Rusia, care a invadat Ucraina, şi de Belarus, care a cooperat la invazie, Israelul îşi exercită dreptul la autoapărare. Prin urmare, a trata Israelul în acelaşi mod ar induce în eroare”, a spus presei marţi ambasadorea britanică Julia Longbottom, în declaraţii preluate de ziarul japonez Mainichi.

SUA, care au luat o decizie similară, îl vor trimite la ceremonie pe Chuka Asike, înalt oficial al consulatului american la Fukuoka.

Decizia ambilor şefi de misiuni diplomatice vine după ce autorităţile oraşului Nagasaki nu au invitat la ceremonie reprezentanţi ai Rusiei, Belarusului şi Israelului. În cazul Israelului, acestea au indicat că decizia a fost motivată de “riscul unor incidente neaşteptate în timpul ceremoniei” din cauza conflictului din Fâşia Gaza.

Ambasadorii SUA şi Marii Britanii nu vor participa la ceremonia de la Nagasaki

“Decizia de a face invitaţii la această ceremonie revine (oraşului) Nagasaki, aşa că executivul japonez nu este în măsură să comenteze acest lucru”, a declarat miercuri, la o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, Yoshimasa Hayashi.

Pe 9 august 1945, la trei zile după atacul nuclear de la Hiroshima, SUA au aruncat o a doua bombă atomică asupra oraşului Nagasaki, ceea ce a dus la capitularea Japoniei pe 15 august şi a pus capăt celui de-Al Doilea Război Mondial.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Președinta Sandu promite mai multe investiții în educație

Președinta Sandu promite mai multe investiții în educație Președinta Maia Sandu promite mai multe investiții în educație și viitorul copiilor. Citește și: A fost stabilit plafonul...

A fost stabilit plafonul financiar pentru grupurile de inițiativă

A fost stabilit plafonul financiar pentru grupurile de inițiativă Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit plafonul mijloacelor financiare ce pot fi transferate în contul destinat...

Acum este momentul! Start înscrieri la Academia „Ștefan cel Mare”

Acum este momentul! Start înscrieri la Academia „Ștefan cel Mare” Tinerii care-și doresc să activeze, pe viitor, în cadrul Poliției de Frontieră, se pot înscrie...

Echipament modern pentru angajații ANSA

Echipament modern pentru angajații ANSA Echipament modern pentru angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Citește și: Rețineri în plină stradă. Mascații au încătușat mai mulți...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.