X

Ambasadorul american din China şi-a dat DEMISIA

Ambasadorul SUA în China, Terry Branstad, şi-a prezentat demisia, a anunţat luni secretarul american de stat Mike Pompeo, citat de AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Motivele plecării sale nu au fost precizate deocamdată.

Citeşte şi: Iranul a pus în funcţiune peste 1000 de centrifuge nucleare

“Îi mulţumesc ambasadorului Terry Branstad pentru cei peste trei ani în serviciul poporului american ca ambasador al SUA în Republica Populară Chineză”, a scris Pompeo într-o postare pe Twitter.

“Ambasadorul Branstad a contribuit la reechilibrarea relaţiilor SUA-China pentru a fi mai orientate pe rezultate, reciproce şi corecte”, a adăugat el.

În vârstă de 73 de ani, Branstad a fost de două ori guvernator de Iowa, stat din Midwest-ul american.

Citeşte şi: Al doilea val de coronavirus obligă mapamondul să revină la măsurile de izolare

El era la post la Beijing din 2017, reprezentând Washingtonul într-o perioadă de tensiuni cu China în legătură cu comerţul, revendicările teritoriale locale, pandemia de coronavirus şi tulburările din Hong Kong.

În iunie, el a fost convocat de Beijing după semnarea de către preşedintele american Donald Trump a unei legi care permite sancţiuni împotriva liderilor din Hong Kong, o acţiune pe care Ministerul de Externe chinez a calificat-o drept un “amestec grosolan în afacerile interne ale Chinei”.

Tags: ambasadorBeijingChinahong kongMike PopmeoSUATerry Branstadwashington
Categorii: Știrile zilei