Ambasadorul american la Londra minimizează afirmaţiile lui Trump referitoare la Marea Britanie

Publicat:

Ambasadorul american la Londra, Woody Johnson, a minimizat miercuri afirmaţiile preşedintelui SUA, Donald Trump, care a apreciat cu o zi înainte că Marea Britanie este “oarecum în dezordine” după demisia a doi miniştri importanţi ai guvernului britanic, în dezacord asupra Brexit-ului, informează AFP, potrivit agerpres.

“Există mereu dezordine în toate ţările, dar nu, eu cred că Marea Britanie procedează în modul în care o face mereu”, a declarat diplomatul pentru BBC. “Este o ţară foarte sigură de ea, o ţară foarte capabilă. Suntem extrem de încrezători în capacitatea Marii Britanii de a-i da cumva de capăt acestei probleme a Brexit-ului şi de a trece la altceva”, a adăugat el, salutând “relaţia extraordinară” care leagă Londra şi Washingtonul.


Citeşte şi: Condamnat pentru genocid, Ratko Mladic acuză NATO că i-a distrus ţara

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, şi cel al afacerilor externe, Boris Johnson, doi susţinători ai unei rupturi ferme a relaţiilor cu UE, au demisionat, duminică primul şi luni al doilea, din guvernul Theresei May, reproşându-i că vrea să menţină o relaţie comercială strânsă cu UE.

“A fi capabil să depăşeşti aceste probleme cum a făcut-o ea este un exemplu de leadership puternic”, a apreciat ambasadorul american referitor la Theresa May.

După summitul NATO care se va desfăşura miercuri şi joi la Bruxelles, Donald Trump este aşteptat în Marea Britanie, unde va avea o întrevedere cu Theresa May, pe fondul manifestaţiilor ostile prezenţei sale, înaintea unui summit bilateral istoric cu omologul său rus Vladimir Putin, luni, la Helsinki.

“Mă înţeleg foarte bine cu ea”, a afirmat Trump de la Casa Albă, înainte de a pleca în turneul său european. “Am o foarte bună relaţie” (cu Theresa May), a adăugat el, apreciind totodată că “îi revine poporului să decidă” viitorul premierului britanic, care s-a menţinut la putere în pofida demisiilor din executivul său.

Citeşte şi: SUA deschid o nouă linie a frontului în războiul comercial cu China

Donald Trump a declarat, de asemenea, că “poate” va discuta şi cu “prietenul” său Boris Johnson, pe care l-a “apreciat întotdeauna”: o întrevedere care ar putea să o jeneze pe Theresa May, în condiţiile în care ea încearcă să-şi reimpună autoritatea asupra Partidului său Conservator, foarte divizat.

Potrivit ambasadorului american, “aceasta (o întrevedere cu Boris Johnson) nu figurează în program”, însă “preşedintele este cel care-şi elaborează propriul program”. “Dacă preşedintele vrea să o facă şi consideră acest lucru oportun, el va lua o asemenea decizie”, a spus Woody Johnson. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.