Ambasadorul Arabiei Saudite în SUA neagă că i-ar fi sugerat lui Khashoggi că poate călători în Turcia

Publicat:

Ambasadorul Arabiei Saudite la Washington a respins sâmbătă că ar fi discutat telefonic cu Jamal Khashoggi sau că i-ar fi sugerat că poate călători în Turcia “din orice motiv”, după ce Washington Post a informat acest lucru, citând persoane apropiate serviciilor secrete americane, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

“Cer guvernului american să transmită orice informație referitoare la această afirmație”, a declarat ambasadorul saudit, prințul Khaled bin Salman, într-un mesaj postat pe Twitter.


Citește și : Viktor Orban apreciază susţinerea majorităţii naţionale şi a politicienilor din România

Cotidianul Washington Post a informat vineri că prințul moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi în Istanbul luna trecută, contrazicând afirmațiile guvernului saudit potrivit cărora prinţul nu a fost implicat în acest caz.

Conform informaţiilor transmise de cotidianul american CIA a examinat mai multe surse de informații, inclusiv un apel telefonic pe care fratele prinţului, Khalid bin Salman, ambasadorul saudit în Statele Unite, l-a avut cu Khashoggi, potrivit oamenilor familiarizați cu această chestiune care au declarat pentru CIA sub protecţia anonimatului.

Khalid i-a spus lui Khashoggi, jurnalist care a colaborat cu The Washington Post, că ar trebui să meargă la consulatul saudit de la Istanbul pentru a prelua documentele și i-a dat asigurări că va fi în siguranţă făcând acest lucru.

Nu este clar dacă Khalid știa că jurnalistul va fi ucis, dar a făcut apel la fratele său, potrivit oamenilor familiarizați cu apelul, care a fost interceptat de serviciile americane.

Fatimah Baeshen, purtătoarea de cuvânt a ambasadei saudite de la Washington, a declarat că ambasadorul și Khashoggi nu au discutat niciodată despre “nimic legat de plecarea în Turcia”. Ea a adăugat că afirmațiile din presupusa evaluare a CIA sunt false. Avem și continuăm să auzim diverse teorii fără să vedem baza primară a acestor speculații.”

Khashoggi a dispărut pe data de 2 octombrie după ce a a intrat în Consulatul saudit din Istanbul pentru a obține documente necesare pentru a se căsători cu o femeie de origine turcă.

Citește și : Submarinul argentinian San Juan – localizat în Oceanul Atlantic, la un an după dispariția sa

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.