X

Ambasadorul Chinei, convocat la Foreign Office din cauza ecaladării ‘agressive’ împotriva Taiwanului

Şefa diplomaţiei britanice, Liz Truss, l-a convocat miercuri la Foreign Office pe ambasadorul Chinei în Marea Britanie, Zheng Zeguang, pentru a explica acţiunile Beijingului împotriva Taiwanului după vizita preşedintei Camera Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

“Am dat dispoziţie unor oficiali să-l convoace pe ambasadorul chinez pentru a explica acţiunile ţării sale. Am văzut un comportament şi o retorică tot mai agresive din partea Beijingului în ultimele luni, care ameninţă pacea şi stabilitatea în regiune”, a precizat Truss într-un comunicat.

Citeşte şi: Variola maimuţei: OMS deplânge atacurile împotriva maimuţelor în Brazilia – Black News

“Regatul Unit îndeamnă China să rezolve orice diferend prin mijloace paşnice, fără ameninţarea sau utilizarea forţei sau coerciţiei”, a pledat şefa diplomaţiei britanice.

Vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, a fost percepută de Beijing drept o provocare, SUA angajându-se în trecut să nu aibă nicio relaţie oficială cu teritoriul insular revendicat de China.

Citeşte şi: Republicanii ameninţă cu o anchetă privind percheziţia de la Mar-a-Lago – Black News

Armata comunistă a Beijingului a efectuat în ultimele zile cele mai ample exerciţii militare organizate vreodată în jurul Taiwanului. Aceasta a pus în practică o blocadă de facto a insulei, cu avioane, nave şi tiruri cu rachete balistice.

Tags: BeijingChinaForeign OfficeLiz TrusslondraTaipeitaiwanZheng Zeguang
Categorii: Știrile zilei