X

Ambasadorul chinez la Kiev a cerut SUA să nu se amestece în treburile interne al Ucrainei

Ambasadorul chinez Du Wei a declarat, vineri, că Statele Unite ar trebui să nu se implice în treburile interne ale Ucrainei, după ce un consilier prezidențial american a afirmat că țara riscă să intre în orbita Beijingului, informează agenția Reuters, potrivit mediafax.

Reacția diplomatului chinez vine după ce consilierul american pentru Securitatea Națională, John Bolton, a afirmat că Ucraina ar trebui să evite să fie ademenită în orbita Beijingului, acuzând China că folosește așa-numita “diplomație a datoriilor”.

Citește și : Explozia din nordul Rusiei s-a produs în cursul operațiunii de recuperare a unei rachete atomice de pe fundul Oceanului Arctic

Disputa are loc în contextul interesului Chinei pentru achiziția unui conglomerat ucrainean din domeniul industriei aerospațiale.

Bolton a anunțat marți că va efectua o vizită oficială în Ucraina, fiind prima vizită a unui oficial american de rang înalt după alegerea președintelui Volodimir Zelenski.

Surse citate de site-ul Politico.com şi de CNN au relatat recent că preşedintele SUA, Donald Trump, analizează posibilitatea de a limita asistenţa militară alocată Ucrainei, generând preocupări referitoare la eficienţa acţiunilor de contracarare a Rusiei.

Citește și : Mai mulţi miniştri de externe din UE susţin începerea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord

Tags: BeijingChinaJohn BoltonStatele Uniteucraina
Categorii: Diaspora