X

Ambasadorul Germaniei în Venezuela, declarat “persona non-grata” de guvernul preşedintelui Maduro

Ambasadorul Germaniei în Venezuela, Daniel Kriener, a fost declarat “persona non-grata” de guvernul preşedintelui Nicolas Maduro şi rugat să părăsească ţara “în 48 de ore”, a anunţat miercuri ministerul venezuelean al afacerilor externe într-un comunicat, relatează AFP şi dpa, potrivit Agerpres.

Daniel Kriener “a intervenit în mod repetat în afacerile interne ale ţării, cu încălcarea clară a normelor care guvernează relaţiile diplomatice”, a precizat pe site-ul său Ministerul de Externe din Venezuela.

Citește și : ALERTĂ în Anglia: Au fost evacuate clădiri ale unor universități în urma mai multor alerte – VIDEO

Ambasadorul s-a aflat într-un grup de circa 12 ambasadori europeni şi latinoamericani care au mers la aeroport pentru a-l întâmpina pe liderul opoziţiei Juan Guaido, care încearcă să-l înlăture pe Maduro, când a revenit luni din turneul din America Latină.

Ministerul de Externe nu a furnizat detalii concrete privind presupusul amestec al lui Kriener, dar a precizat că Venezuela nu va accepta un diplomat străin care acţionează “într-o clară aliniere cu agenda conspirativă a sectoarelor extremiste ale opoziţiei venezuelene”.

Citește și : Şeful armatei ucrainene: Rusia pregătește o invazie din trei direcţii în Ucraina

Berlinul a confirmat expulzarea ambasadorului său în Venezuela. Un purtător de cuvânt al MAE german, citat de Reuters, a declarat că în prezent Germania se coordonează cu partenerii săi cu privire la paşii următori.

Tags: america latinaDaniel KrienergermaniaJuan GuaidoNicolas Maduropersona non grataVenezuela
Categorii: Diaspora