Ambasadorul grec în Turcia este convocat de ‘externele’ de la Ankara

Publicat:

Ministerul de Externe turc l-a convocat pe ambasadorul grec, a anunţat marţi canalul privat de televiziune CNN Turk, la câteva zile după ce a cerut Greciei să evite escaladarea unor vechi dispute în Marea Mediterană, informează Reuters, potrivit agerpres.

CNN Turk nu a oferit detalii suplimentare în legătură cu întâlnirea, despre care două surse guvernamentale elene au spus că era programată.


Citeşte şi: Talibanii au ucis un militar ceh în Afganistan

Săptămâna trecută, Ministerul de Externe turc a anunţat că marina Turciei a oprit o fregată grecească ce hărţuia o navă de cercetare turcă în Marea Mediterană, cerând Greciei “să se abţină de la acte care ar cauza o escaladare în regiune”.

Grecia a negat orice hărţuire a navei turceşti.

Disputele dintre Grecia şi Turcia asupra delimitării propriului platou continental sunt vechi de decenii, împiedicând încercările de explorare de hidrocarburi în Marea Egee care separă cei doi vecini.

Citeşte şi: O bombă a fost descoperită lângă locuinţa lui George Soros din New York

Fostul ministru grec de externe Nikos Kotzias, care a demisionat săptămâna trecută, a declarat sâmbătă că Atena a planificat extinderea apelor sale teritoriale în Marea Ionică, la vest de ţară. Măsura planificată nu ar afecta regiunea Mării Egee.

Ca semnatar al Convenţiei Naţiunilor Unite asupra dreptului mării, Grecia declară că îşi poate extinde apele teritoriale la 12 mile de coastă de la şase mile în prezent, deşi nu a căutat să facă acest lucru în apele care se întind spre Turcia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.