X

Ambasadorul Logsdon: SUA vor continua să sprijine R.Moldova în reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei

Ambasadorul Logsdon: SUA vor continua să sprijine R.Moldova în reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei

Ambasadorul SUA la Chişinău, Kent D. Logsdon, a confirmat că ţara sa este dispusă să continue să sprijine Republica Moldova în reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei.

El a declarat acest lucru la o întâlnire cu ministra Justiţiei, Veronica Mihailov-Moraru. Interlocutorii au discutat despre procesele şi schimbările care au loc în sistemul de justiţie din Republica Moldova, rezultatele evaluării preliminare a judecătorilor, formarea unei noi componenţe a Consiliului superior al procurorilor (CSP) şi a Consiliului superior al magistraturii (CSM), potrivit Infotag.

Citește și: Pașaportul moldovenesc, luxul râvnit de rușii din Rusia

Noul şef al misiunii Agenţiei Statelor Unite pentru dezvoltare internaţională (US AID) în Moldova, Jeff Bryan, care a participat la întâlnire, a remarcat proiectele în domeniul justiţiei implementate cu sprijinul organizaţiei pe care o conduce, printre care proiectul “Instanţe judecătoreşti model”.

Prin intermediul acestuia au fost modernizate trei judecătorii – Bălţi, Edineţ şi Ungheni – şi urmează a fi selectate noi instanţe-pilot.

Citește și: Două poduri rutiere din Bălți vor fi reparate

Tags: chisinaucoruptiejustitieLogsdonreformaSUA
Externe