X

Ambasadorul R.Moldova în Rusia va reveni la postul din Moscova

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguţă, care a fost chemat la Chişinău pentru consultări în luna decembrie 2017, va reveni la Moscova în câteva zile. 

Anunţul a fost făcut de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, după întrevederea pe care a avut-o la Chişinău cu viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin, relatează Unimedia, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Explozie puternică la un magazin din Chişinău. Cel puţin doi oameni au murit – VIDEO

Potrivit lui Tudor Ulianovschi, Neguţă va reveni la Moscova ‘în zilele următoare’, decizie luată pentru a depăşi ‘situaţia complicată în relaţiile bilaterale moldo-ruse’.

‘Vreau să confirm interesul nostru pentru dezvoltarea în continuare a dialogului moldo-rus. Un pas în această direcţie este revenirea ambasadorului Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Andrei Neguţă’, a declarat ministrul Ulianovschi în cadrul unui briefing de presă.

Viceministrul Grigori Karasin se află în perioada 20 – 22 martie într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

Citeşte şi: Igor Dodon: ‘Românii pot fi cei mai mari duşmani ai moldovenilor!’

Ambasadorul Andrei Neguţă, a fost chemat la Chişinău pentru consultări, pe 18 decembrie 2017. Potrivit anunţului făcut atunci de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, motivul deciziei a fost legat de cazurile de hărţuire şi intimidare, de către autorităţile Federaţiei Ruse, a unor oficialităţi şi oameni politici din Republica Moldova şi lipsa unor reacţii oficiale la demersurile repetate ale autorităţilor moldoveneşti în legătură cu aceste cazuri.

Tags: ambasadorAndrei NeguţăchisinauGrigori Karasinrepublica moldovarusiaTudor Ulianovschi
Categorii: Diaspora