X

Ambasadorul României la Chişinău a avut o întâlnire cu premierul R.Moldova

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut o întâlnire joi cu ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, prilej cu care cei doi oficiali au abordat o serie de proiecte comune în derulare sau care urmează a fi implementate, informează un comunicat al Serviciului de presă al executivului moldovean transmis agerpres.

Printre proiectele bilaterale de interes major au fost evidenţiate construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău, interconexiunea reţelelor electrice, dezvoltarea infrastructurii şi eliminarea tarifelor la roaming între cele două ţări.

Citește și: Tragedie rutieră în Madeira: 29 de turiști au murit în autocar! – VIDEO

În acest context, premierul moldovean a menţionat că implementarea proiectelor agreate de guvernele de la Chişinău şi Bucureşti şi incluse în “foaia de parcurs” va dinamiza şi mai mult dialogul bilateral.

Totodată, Pavel Filip a spus că Republica Moldova mizează în continuare pe susţinerea României, inclusiv pe perioada deţinerii Preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene.

Citește și: Ancheta lui Mueller nu a găsit nicio coordonare între Trump și Rusia

Ambasadorul Daniel Ioniţă a declarat că România va susţine în continuare Republica Moldova pe drumul său european, R. Moldova fiind un partener strategic şi prieten de nădejde, conform comunicatului citat. 

Tags: bucurestichisinauDaniel IoniţăPavel Filiprepublica moldovaRomaniaungheni
Categorii: Externe