X

Ambasadorul României la Chișinău a vizitat Biserica din Chioselia Mare: ‘O dovadă a spiritului european al cetățenilor de pe acest mal al Prutului’

Ambasadorul României la Chișinău a vizitat Biserica din Chioselia Mare: ‘O dovadă a spiritului european al cetățenilor de pe acest mal al Prutului’

Ambasadorul României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a vizitat Biserica „Sfânta Paraschiva” din comuna Chioselia Mare, raionul Cahul, aflată sub oblăduirea Mitropoliei Basarabiei. Serviciul religios în acest locaș sfânt are loc în trei limbi: română, găgăuză și rusă.
La Chioselia Mare am întâlnit un exemplu viu de conviețuire armonioasă. Biserica, parte din Mitropolia Basarabiei, unde serviciul religios are loc în limba română, găgăuză și rusă, reunește întreaga comunitate. Este și o dovadă a spiritului european al cetățenilor de pe acest mal al Prutului, caci a fi european înseamnă să fii tolerant și să te bucuri de același respect, de prosperitate si securitate, indiferent de limba pe care o vorbești”, a scris pe pagina sa de Facebook, amabasadorul Cristian-Leon Țurcanu.
Ambasadorul României a discutat cu parohul Veaceslav Maxim despre provocările comunității dar și despre perspectivele de dezvoltare pe care le aduce Europa pe acest mal al Prutului.
Sprijinul României este prezent si aici, unde elevii beneficiază de unul din microbuzele scolare donate de Guvernul României, a notat diplomatul român.
Chioselia Mare este o comună din raionul Cahul care include satele Chioselia Mare și Frumușica. Populația comunei depășește 1000 de locuitori.
Tags: ambasadorChioselia MareCristian-Leon Ţurcanu
Politică