X

Ambasadorul României, la Festivalul Strugurelui Cimișlia: Perspectiva europeană a R. Moldova va aduce beneficii consistente

Ambasadorul României, la Festivalul Strugurelui Cimișlia: Perspectiva europeană a R. Moldova va aduce beneficii consistente

Ambasadorul României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a participat la Festivalul Strugurelui Cimișlia 2024, un eveniment emblematic pentru promovarea vinurilor și strugurilor din această regiune. La eveniment au fost prezenți și premierul Dorin Recean, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, precum și colegi din corpul diplomatic.

Cristian-Leon Țurcanu a precizat că statul român va continua să sprijine ferm eforturile de modernizare și dezvoltare ale autorităților pro-europene de la Chișinău, încurajând astfel colaborarea strânsă și prosperitatea în domeniul agriculturii, potrivit deschide.md.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

„Strugurii de pe acest mal al Prutului sunt tot mai apreciați în Uniunea Europeană, iar perspectiva europeană a R. Moldova va aduce beneficii consistente în mod special în domeniul agriculturii. Tehnologiile moderne, accesul la piețe de desfacere și un climat investițional stabil sunt elemente esențiale pentru dezvoltarea acestei ramuri economice deosebit de importante. România continua să sprijine ferm eforturile de modernizare și dezvoltare ale autorităților pro-europene de la Chișinău”, a spus șeful misiunii diplomatice române de la Chișinău.
Tags: chisinauCimișliaCristian-Leon ŢurcanuRomania
Politică